Meget mere skræmmende end Halloween

I morgen d. 31. oktober er det Halloween – dagen, hvor børnene klæder sig ud som hekse, vampyrer og skeletter for at gå fra dør til dør og sige slik eller ballade i håb om at få noget guf ned i deres græskarspande.

Vældig hyggeligt er det og slet ikke skræmmende …

Skræmmende er derimod den højredrejning, som finder sted overalt i Europa – godt hjulpet på vej af flygtningekrisen og Islamisk Stats fremfærd i Mellemøsten. En højredrejning, hvor det er os mod dem, kristne/kulturkristne/ateister mod muslimer.

En højredrejning, der sidste uge betød, at terrorangrebet på en svensk skole i Trollhättan ikke blev anerkendt som et terrorangreb, men blot var en had-forbrydelse. For ofrene var jo ikke kristne/kulturkristne/ateister eller andre, men muslimer.

Og så gælder åbenbart andre regler …. og dét er rigtig skræmmende.For så er vi på en vej, som Europa har været på flere gange tidligere … og den fører ikke noget godt sted hen.

Desværre løber mange med – også i det politiske liv i Danmark, hvor Danmarksbloggen er mere end rystet over, at der ikke har rejst sig et ramaskrig over DF´eren Dorthe Ullemoses ord om at “afbrændinger af asylcentre i Sverige var forventelige” og “Det er jo aldrig okay at slå. Aldrig. Men der er jo en årsag til, at man slår. Det må man forvente, hvis man mobber”.

Hvem mobber? Mobber de uledsagede flygtningebørn svenskerne? Det er helt hen i vejret.

Læs mere her: http://www.politiko.dk/nyheder/dfer-afbraendinger-er-forventelige

Det skal retfærdigvis siges, at Pernille Skipper fra Enhedslisten har været ude og kritisere Dorthe Ullemose for at forsvare det, som sker i Sverige. Heldigvis – men ellers har der primært været larmende tavshed.

Vi er et meget farligt sted ligenu i Danmark – og i resten af Europa.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Bacon 24/7 – eller?

Nogle institutioner serverer ikke svinekød – af hensyntagen til de muslimske børn og unge, mens andre bliver pålagt af deres kommuner, at de skal servere svinekød.

STOP NU.

Begge dele er jo lige galt. Det er misforstået hensyn, når en institution ikke vil servere svinekød, men det er også helt forkert, at en kommune skal bruge energi og midler på at diktere, hvad der skal spises i en institution.

Som Danmarksbloggen ser det, så skal menuen i en institution afspejle det samfund, som vi lever i – og her spiser man svin. Så de dage, hvor der er gris på menuen, må muslimske børn have en madpakke med. Ligesom at hinduistiske børn må have en madpakke med, de dage der spises okse. Vegetarbørn skal måske have ekstra grøntsager med. Og alle de kræsne må have de 4-5 ting med hjemmefra, som de nu kan lide.

For vi skal alle sammen være her – og vi må alle indrette os efter hinanden, uanset religion og smagsløg.

Så nej, ingen skal servere bacon døgnet rundt – men klassiske danske retter som frikadeller og leverpostej skal selvfølgelig være at finde på menuen.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Kom til uddannelses-demo

Regeringen vil spare 8,7 milliarder på det, som Danmark skal leve af både nu og i fremtiden, nemlig uddannelse og forskning.

Det er så tordnede forkert – og så økonomisk og menneskeligt dumt, at det skriger til himlen.

Læs mere her: http://danmarksbloggen.dk/?p=7637

Det forventes derfor også, at tusinder af danskere idag vil gå på gaden for at demonstrere mod nedskæringerne.

Læs mere her: https://www.facebook.com/events/822156301230241/

Danmarksbloggen kan kun opfordre alle til at deltage – også selvom man ikke længere er studerende selv. For det er vores alles fremtid og velfærd, som det her handler om.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

V-regeringen smadrer dansk erhvervsliv

At Venstre-regeringen ødelægger miljøet og velfærdsstaten er en gammel nyhed, som nok ikke kan undre nogen.

Men Venstre er også godt igang med at smadre dansk erhvervsliv, som ellers indtager en fornem 1. plads i Europa og en 3. plads i hele verden.

Læs mere her: http://www.dr.dk/nyheder/penge/danmark-rykker-yderligere-frem-i-toppen-af-erhvervsliste

Men sådan kommer det ikke til at fortsætte, hvis Venstre gennemfører de varslede besparelser på forskning og uddannelse. For det er det, som fremtidens vækst skal baseres på – og ikke skattelettelser, hvad også Novo Nordisk og Dansk Erhverv har været ude og sige.

Læs mere her: https://www.danskerhverv.dk/Nyheder/Sider/Kronik-krogsgaard-novo-klarskov-dansk-erhverv.aspx

Men det kommer åbenbart som en overraskelse for levebrødspolitikerne i Venstre, der ikke har opdaget, at verden har ændret sig markant i de sidste 10-20 år. Og det er en ting.

En anden – og langt mere alvorlig – er, at disse elfenbens-mennesker uden kontakt med virkeligheden bestemmer i Danmark i øjeblikket – og det er skade. Stor skade.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Venstre siger nej til økonomiske gevinster

Man skulle tro, at det var løgn. Men den er god nok. Pengeglade Venstre siger nej til endog store økonomiske gevinster, hvis partiet vælger at gennemføre de bebudede besparelser på forskningen i grøn energi.

Alle tal viser nemlig, at én krone investeret i grøn energi giver mindst 2,5 krone igen – for slet ikke at tale om arbejdspladser og skattekroner og afledt viden til nye produkter og virksomheder.

Læs mere her i klima-, miljø- og naturordfører for Alternativet Christan Poll´s indlæg i Information: http://www.information.dk/549786

Grøn energi er nemlig en guldgrube, og der er  – såvel økonomisk som miljømæssigt – alle mulige grunde til at satse på forskning i grøn energi. Noget, som alle, pånær Venstre – og Dansk Folkeparti – kan se.

Det er skræmmende, at man kan være så magtbegærlig – som Venstre må være det, når partiet ikke vil fortsætte forskningen i grøn energi. På den anden side er partiet jo et gammelt bondeparti, der stadig tror på, at det kan betale sig at give svinene antibiotika og markerne masser af kunstgødning. Men nej, det gamle system har spillet fallit, og det må Venstre lære at sande.

Ligesom at Dansk Folkeparti må til at se i øjnene, at vi ikke lever i en Morten Korch-virkelighed, hvor Karl Stegger og Arthur Jensen kommer kørende med deres benzin-bil gennem blomstrende kornmarker – men at der skal stå vindmøller på de marker.

Skal verden og kommende generationer have en chance for at klare sig, er grøn energi den eneste mulighed. Og Danmark kan tilmed beholde sin velfærd, hvis vi forsker i den grønne energi – og får skabt de virksomheder og arbejdspladser, som vi kan udfra netop de forskningsresultater.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Frihed for ord – og for Lego-klodser

Må en virksomhed bestemme, hvad andre skal bruge virksomhedens produkter til – som fx legetøjsgiganten Lego og deres legoklodser?

Svaret må være et klart nej. Ord er frie – og det samme er legoklodser.

Den kinesiske kunstner og systemkritiker Ai Weiwei, der for et par år siden udstillede på Louisiana, har imidlertid fået nej fra Lego til at købe et større parti legoklodser, så han kan lave en skulptur af legoklodser på “The National Gallery” i Victoria, Australien i forbindelse med en udstilling af egne og Andy Warhols værker.

For Lego vil ikke have, at deres legoklodser bliver brugt til politiske formål. Men det hverken kan eller skal Lego bestemme. Det er censur og i direkte modsætning til det åbne demokrati, som Lego selv lever i – og gerne bruger, når det drejer sig om kommerciel udnyttelse af legoklodserne som fx samarbejdet med folkene bag Star Wars om at producere Lego-produkter med Star Wars-tema. Noget, der har indbragt Lego svimlende beløb.

Lego vil altså gerne have pengene – men ikke det frie ord og den frie kunst. Det kaldes at joine the dark side og det er skidt, Lego.

Til historien hører, at private er begyndt at donere deres legoklodser til Ai Weiwei – så forhåbentlig bliver skulpturen til noget alligevel.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Terror i Sverige – og i Norden

I går dræbte Anton Lundin-Petterson, en 21-årig ung mand med svenske rødder, to mennesker i den svenske by Trollhättan – en voksen og en 17-årig teenager foruden at han sårede flere andre. Han døde senere selv på operationsbordet.

Motivet står ikke helt klart endnu, men meget tyder på, at der er tale om, at Anton Lundin-Petterson har sympatiseret med den ekstreme højrefløj i Sverige. Præcis som nordmanden Anders Breivik gjorde det, da han i 2011 dræbte omkring 70 mennesker på øen Utøya.

Eller som Omar El-Hussein gjorde det i februar i København, hvor han skød og dræbte en filminstruktør og en ung jøde. Hans sympati lå så hos fundamentalistiske muslimer.

Men Danmarksbloggen er ikke i tvivl: Der er tale om terror i Sverige – som der var det i Norge og i Danmark. I hele Norden.

For uanset hvad ens politiske og religiøse baggrund er, så er det terror, når man angriber uskyldige mennesker med det formål at slå dem ihjel, bare fordi de tror og mener noget andet end man selv gør.

Dét er ikke “bare” racisme. Det er terror, og det holder simpelthen ikke. Vi skal lære at leve i fred og solidaritet med hinanden. Dét er vores eneste chance – både hver for sig og som samfund.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk 

Mere dagpenge-galimatias

Så er dagpenge-aftalen faldet på plads, og det er endnu et nederlag til alt, der handler om solidaritet og menneskelighed.

For ikke alene skæres der i dagpengene til udvalgte grupper som nyuddannede, der kun får omkring 70% af dagpengesatsen – dér indføres også 3 karensdage om året.

Danmarksbloggen forstår simpelthen ikke, hvorfor dem, der har mindst – som arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere og andre udsatte grupper, skal betale for skattelettelserne til dem, der har så rigeligt i forvejen.

Det er det rene galimatias – som Danmarksbloggen også skrev om det tidligere på ugen. Læs mere her: http://danmarksbloggen.dk/?p=7597

Danmarksbloggen noterer sig også, at Dansk Folkeparti løb fra sit valgløfte om ikke at ville røre ved dagpengene. Danmarksbloggen er så ikke overrasket. Dansk Folkeparti sælger ud på det sociale område hver eneste gang …

Men Danmarksbloggen er skuffet over socialdemokraterne, som er gået med i denne aftale. Man kan godt være ansvarlig uden at være med i aftalen.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Kan Dansk Folkeparti gøre noget godt?

Kan Dansk Folkeparti gøre noget godt?

Umiddelbart er svaret nej – med tanke på Dansk Folkepartis menneskefjendske politik og ditto retorik overfor alle, der ikke er leverpostejfarvede og hedder Hansen.

Men på en eller anden twistet og forfærdelig måde gør Dansk Folkeparti måske alligevel noget godt.

For i Danmark har vi ikke (i nær samme grad) de afbrændinger af flygtningecentre, som vi i øjeblikket ser eksplodere i Sverige og Tyskland. Det kan selvfølgelig også bare skyldes, at vi ikke har nær så mange flygtninge som Sverige og Tyskland.

Men måske spiller det – på denne meget twistede måde – alligevel en positiv rolle, at det er acceptabelt i Danmark at lukke den indre svinehund ud. Noget, der er en disciplin, som Dansk Folkeparti er suveræne Danmarksmestre i sammen med integrationsministeren fra Venstre Inger Støjberg.

Men tænk hvis den lille, grimme svinehund måske en skønne dag redder nogle flygtninges liv i Danmark, fordi der IKKE sker en mordbrand på et dansk flygtningecenter? Dén havde ingen – og slet ikke Dansk Folkeparti – formentlig regnet med.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Alt smuldrer … undtagen troen på kapitalen

Alt smuldrer i Danmark … og i Europa, hvor velfærden overalt forsvinder i takt med medmenneskeligheden.

Indenfor Europas grænser er der nu flygtninge, som sulter og fryser i kolde teltlejre, mens andre bekymrer sig om hvilken nuance af farven brun, som de skal smøre på deres øjenlåg.

Og hjemløse, gamle, arbejdsløse og andre udsatte ved ikke, hvordan de skal få råd til at gå til tandlægen eller blot klare de daglige indkøb sidst på måneden, mens den rigeste procent hygger sig på den nyeste trend-restaurant med Kobe-kød og andet, der koster mere end noget mad burde.

Det giver ikke mening – og det værste er, at alle – selv mange såkaldt røde folkevalgte – tror på kapitalen, som den der skal redde os.

KAPITALEN??? Den selvsamme kapital, som i sin utrættelige grådighed og jagt på penge skabte finanskrisen, men som via bankpakkerne slap for at betale noget af regningen, men blot kunne stryge gevinsten – og idag er rigere end nogensinde.

Jep, tiltroen hos mange – og blandt andet Danmarks nuværende V-regering – lægger dér. Det giver slet ikke mening – og imens det hele går ad helvede til, så smuldrer troen hos stadig flere på systemet, samfundet og demokratiet.

Danmarksbloggen er dybt bekymret for fremtiden.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk