Bøllen som forsvarsminister

Peter Christensen, der blev vraget af vælgerne til folketingsvalget, bliver ny forsvarsminister.

Er det overraskende? Næppe.

Løkke har brug for alle de støtter, som han kan skaffe sig. Og her er den tidligere skatteminister Peter Christensen en rigtig Løkke-mand: Brutal og uden moral – men til gengæld med masser af “målet-helliger-midlet”-adfærd, som også hans forgænger Carl Holst, Troels Lund Poulsen, Hjorten – og Løkke selv besidder i rigeligt mål.

Jo, det er en køn bande, der styrer Danmark – og nu kommer bøllen så tilbage i dansk politik. Desværre.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Tegninger er kun streger og farver

Idag er det 10 år siden, at Jyllandsposten bragte de famøse Muhammed-tegninger. Tegninger, som skabte den måske største udenrigspolitiske krise for Danmark siden 2. Verdenskrig.

Idag – på 10-årsdagen – er der dog ingen medier, der viser tegningerne.

Vi kan altså konkludere, at dem, der ikke ønsker tegningerne bragt, har vundet. Det er trist og et knæfald for dem, der er imod ytringsfriheden.

For en tegning er bare en tegning – og gør ingen skade. Og det gælder uanset, om det tegnede er Muhammed med en bombe, Jesus på korset med et erigeret lem – og hvad kunstnere gennem tiderne ellers har fundet på.

Men det er kun tegninger!!!! Tegninger med streger, kurver og farver, og de gør ikke skade.

Bomber gør skade, våben gør skade – og mennesker gør skade på andre mennesker, når de gør andre mennesker ondt, fordi de ikke kan tolerere, at andre mener noget andet end de selv gør.

Men sådan er verden. Vi er heldigvis ikke ens – og vi skal kunne tåle at blive gjort grin med og nar af. Blive udfordret og provokeret og forarget. Det er ok. Det er våben, trusler og drab derimod aldrig!!!!

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Troels Lund Poulsens manglende moral

Carl Holst kan sagtens fortsætte som minister, har erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen lige sagt i et direkte interview på TV2 News efter det er kommet frem, at en af regionsrådet ansat kommunikationsmedarbejder ulovligt har arbejdet med Carl Holsts valgkampagne.

Danmarksbloggen undrer sig så ikke over udtalelsen.

Troels Lund Poulsen er nemlig den samme mand, som lækkede fortrolige skatteoplysninger i Thornings skattesag, mens han selv var skatteminister.

Mandens moral er altså tilsyneladende: Målet helliger midlet – så pyt med om det er lovligt eller ej, sålænge vi bare skader modstanderne og gavner os selv.

Danmarksbloggen er rystet over en sådan arrogance og ligegyldighed overfor love og regler. Rystet, men ikke overrasket – ikke når det kommer til den gruppe af Venstre-mænd, der omgiver Lars Løkke, hvilket netop gælder Lund Poulsen og Holst. Men også andre, der ligesom Løkke har en moral, som man i bedste fald kan kalde anløben.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

En finanslov uden visioner

Man skulle tro, at et parti som Venstre ville støtte op om erhvervsliv og vækst. Men det gør regeringspartiet ikke med sit forslag til finanslov, hvor der skal spares hele 1,4 mia på uddannelse og forskning – Danmarks eneste råstof og det, som vi skal leve af i fremtiden.

Det er mere end almindeligt kortsynet – men symptomatisk for en V-regering, der ikke er bleg for at ødelægge miljøet og klimaet, så landmændene kan få nogle flere penge. Eller skære i de sociale ydelser og samtidig give skattelettelser, så de rige kan blive rigere og de fattige fattigere. Fattigdomsgrænsen har V-regeringen også afskaffet, men derfor er der fattige i Danmark alligevel – og deres antal er stigende.

For der skal nemlig også spares på indvandrere og flygtninge – og på kontanthjælpen. Kulturen skal der også spares på – og pædagogerne. Men ikke bolig-job-ordningen, som genindføres.

Det kalder V-regeringen sund fornuft – og med det mener de, at det giver mere mening, at dem, der i forvejen har råd, kan få sat et nyt køkken ind – end at der er flere pædagoger til vores børn, rent drikkevand og at vi kan hjælpe de svageste i vores land – og i resten af verden!!!

Der er med andre ord tale om en forventet V-finanslov. En uden visioner og uden medmenneskelighed.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Anmeldelse: Lyset og lykkens edderkop

Kan en edderkop passe på en ulykkelig pige? Ja, i hvert fald i Anemoneteatrets nye forestilling ”Lyset og lykkens edderkop”

For Anemoneteatret har gjort det igen. Taget et af livets store emner og lavet en forestilling, som både børn og voksne kan få meget ud af.

En af de faste moraler i Anemoneteatrets forestillinger handler om at leve er at turde – samt at have hjertet på rette sted. Således også i ”Lyset og lykkens edderkop”, hvor sangen om lyset, hånden og hjertet endda er den forløsende kraft undervejs på den lange rejse, som pigen Ida og den kloge og glade edderkop Alfred tager ud på, da de skal finde øen, så Ida kan få sit store ønske opfyldt;

At blive i farmors hus, som hun ellers skal flytte fra, da farmor er død – og forældrene vil have Ida med ind til en fin lejlighed med eget værelse med både balkon og havudsigt. Men det vil Ida ikke. Og så tager den lange rejse sammen med edderkoppen Alfred over havet sin begyndelse. En rejse, der understøttes af musikken, der både kan være barsk og rå, men også munter og livlig – og altid passende til fortællingen.

Det bliver en rejse ud i det ukendte. En rejse, der inkluderer mødet med både tågen, en hval, en vagt – og den sidste store kamp mod heksen Hykla.

En rejse, der ligesom hele stykket er mere mørk, mere dyster og noget mere dramatisk end Anemoneteatrets forestillinger ofte er – men det gør slet ikke noget.

Tværtimod – i en tid hvor mange børn curles, pakkes ind i vat og sukkersøde forsikringer om happy ends og i det hele taget skærmes så meget mod verden og livet, at de bliver livsuduelige – er det både godt og rigtigt med en portion saltvand, tåge og farer. Alt sammen viser det de 5-10-årige, at bedstemødre dør, børn er ensomme og alene i verden med forstenede forældre, der holdes fangen af hykleriet og alt det andet grumme, som Ida møder på sin vej med de lige dele ærlighed og kærlighed, som hun besidder så meget, at hun forærer sit ekstra lys væk.

Lys, som hun ellers skal bruge for at sikre sig, at hendes elskede – og nu afdøde – farmor kommer i himlen.

Men Ida giver al sin kærlighed gennem hele forestillingen til alle og enhver, som hun møder. Og den, der giver, er også den, der får – og det gør Ida også i ”Lyset og lykkens edderkop”. Hun får selve livet tilbage – endda sammen med indsigt og modenhed – og en ny ven. Mere skal ikke røbes her – og slet ikke, hvor hun og edderkoppen Alfred ender med at bo – og hvem Alfred også kender.

Det skal nemlig selv opleves sammen med en opsætning, der er smuk og fuld af enkle, men effektfulde virkemidler som fx tågen og skiftene fra kælder til hav til ø – og tilbage igen, men på en ny måde.

For sådan er livet. Intet bliver ved med at være som det var. Livets natur er forandring – og farer også. Og som Astrid Lindgren sagde det, så er vi ikke sat på jorden for at undgå farerne. Det handler om – som Ida gør det i ”Lyset og lykkens edderkop” – at møde udfordringerne og farerne og overvinde dem. For kun på den måde kan vi vinde os selv og vores eget liv.

Danmarksbloggen giver 5 store glade, dansende edderkopper ud af 6 mulige

Forestillingen spiller frem til og med 17. oktober

Medvirkende: Maria LaCour, Peter Schlie Hansen, Kristoffer Rosing-Schow, Stine Michel
Manus og idé: Anemoneteatret og Stine Michel
Instruktion: Lisbeth Lipschitz

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Fakta og flygtninge: 3 millioner på et år

FN anslår, at der i øjeblikket kommer 8000 flygtninge ind i Europa hver dag.

Hvis man laver lidt regning, bliver det til næsten 3 millioner mennesker på et år. Eller det, der svarer til 4 % af Europas nuværende befolkning på lidt over 740 millioner mennesker.

Det kan man læse i nedenstående, der oprindeligt kommer fra Ritzau: http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/flugt/fn-8000-flygtninge-kommer-til-europa-hver-dag/5749551

3 millioner mennesker er mange at integrere – og nok også for mange, hvis Europa skal hænge sammen, især fordi mange af dem, som kommer, ikke er uddannede. Samt fordi Europa i forvejen har mange arbejdsløse med ingen eller kort uddannelse, som føler sig truet. Risikoen for sociale spændinger vil derfor kun stige.

Behovet for en løsning i Mellemøsten er derfor skrigende nødvendig. For slet ikke at tale om, at det også viser, hvor dårlig EU håndterer krisen, når alt de kunne blive enige om var, hvordan 120.000 flygtninge skal fordeles.

Og nej, vi kan ikke lukke grænserne og omdanne Middelhavet til en kirkegård. Vi skal hjælpe i medmenneskelighedens navn. Men skal det batte noget, skal Syrien, Irak og Afghanistan igen være til at leve i – og her kræver det en militær indsats samt opbakning fra de rige, arabiske lande.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Bange for klovne og andre dumheder

Som barn synes jeg, at klovne var sjove … eller ihvertfald uskadelige og harmløse … en slags arv fra fortidens markeder og cirkus.

Sådan har jeg det ikke længere!!!!!

Idag er jeg bange for klovne – og især i versionen KLOVN med Casper Christensen og Frank Hvam, som lige har haft premiere på filmversion 2.

For KLOVN-universet repræsenterer ikke kun den moderne mand, som mange medier ellers hævder det. Det repræsenterer hele vor tids anglen efter berømmelse for berømmelsens egen skyld. Så pyt med om man kan noget, bare man viser pik eller patter!!!

Og en ting er, at kendis-kulturen med dens X-factor og iscenesatte og derfor slet-ikke-reality-virkelighed er dum og fladpandet. Talentløse landsbytosser har vi altid haft. Så det kunne vel endda gå an, hvis resten af samfundet lagde vægt på dygtighed, stræbsomhed og substans – og de dyder eksisterer da også endnu.

Men dumhederne og en konstant leflen for laveste fællesnævner breder sig i det politiske liv, i det kulturelle liv, i erhvervslivet – alle steder. Og det gør mig bange. For når dumheden går ind, går egoismen med – og så har fællesskabet og substansen trange kår.

Det vil Danmarksbloggen kæmpe imod.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

EU-afstemningen, der forsvandt …

Den er god nok. Vi skal stadigvæk til afstemning om retsforbeholdet d. 3. december … Men det er ikke meget, at vi hører om det – endsige at emnet debatteres i medier og i det politiske liv.

Lars Løkkes udmelding i forbindelse med udskrivningen af folkeafstemningen d. 21. august var ellers, at nu skulle en lang og konstruktiv debat i gang, således så danskerne vidste, hvad vi stemte om d. 3. december.

Men istedet har flygtninge-situationen fyldt det hele – og ja, den er vigtig. Men det er retsforbeholdet også … meget vigtigt endda.

Lige idag er der så en konference om emnet på Ørestad Gymnasium i København. Det er DEO (Demokrati i Europa Oplysningsforbundet), der arrangerer – og regeringen glimrer ved sit fravær. Jeppe Kofod fra Socialdemokratiet og Søren Søndergaard fra Enhedslisten kommer foruden en masse kloge hoveder, men ingen fra Venstre. Det siger måske også et eller andet.

http://www.deo.dk/eu-debat/2015/retsforbehold-hvad-stemmer-vi-om/

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Sig nu undskyld til Godhavn-drengene

Der er ikke tradition for at sige undskyld i Danmark, når systemet har svigtet, hævder socialminister Karen Ellemann som argumentation for, hvorfor Danmark ikke skal sige undskyld til drengene fra Godhavn, som op igennem 1960´erne var udsat for svigt, chikane og seksuelle overgreb på institutionen i Godhavn ved Tisvildeleje i Nordsjælland.

Nej, det er muligt. Men traditionen skal vel ikke have lov til at diktere alt. I så fald kan vi ligeså godt vende tilbage til de jordhuler, som vi boede i under stenalderen. For alt herefter er i så fald et brud på traditionen, hvis man følger “logikken”.

Virkelighedens verden er imidlertid, at de nu voksne mænd  indtil for få år siden har fortiet, hvad de var udsat for – også overfor familie og andre nære. Det har simpelthen været for traumatisk. Det har også betydet, at de har haft svært ved at knytte nære forbindelser og åbne op omkring dem selv og deres følelser. Den, som engang er blevet svigtet, fornedret og umenneskeliggjort, som de voksne gjorde det med drengene på Godhavn, har svært ved senere – også i trygge rammer – at være åben og tillidsfuld.

Men nu åbner de op – og alt de beder om er et undskyld. Et lille-bitte undskyld, som mentalt vil betyde så meget for dem. Men nej, det ønsker man ikke at give dem. For det er der ikke tradition for!!!!!!!!!!!

Men til helvede med traditionen – når man kan gøre så stor en forskel. Så: Sig nu undskyld til drengene fra Godhavn. De fortjener det og meget mere til …

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Prøve til Folketinget burde indføres

I Danmark skal udlændinge jo op til en prøve, hvis de vil være danskere. En prøve, som især Dansk Folkeparti er glad for – og som de gerne vil have strammet yderligere, så udlændinge som minimum skal have 40 ud af 40 rigtige!!!

Det er altså vigtigt for Dansk Folkeparti at sikre, at dem, der bliver danske, ved noget om Danmark.

Danmarksbloggen vil hævde, at det samme gælder for dem, der bestemmer i Danmark.

Danmarksbloggen synes derfor, at vi skulle indføre en prøve for kommende folketingsmedlemmer. Et af spørgsmålene her skulle dreje sig om BNP. Det mindste man kan forlange af et kommende folketingsmedlem er da, at de kender til basale begreber som fx BNP.

Det gør medlem af folketinget for DF fru Pernille Bendixen så ikke. I går på Radio 24syv mente hun således, at man kunne skære i BNP´et for at modvirke besparelsen på u-landsstøtten!!!! Hør mere her: https://www.facebook.com/Radio24syv?pnref=story

Det er mere end tragisk-komisk. Fru Bendixen er en af 179, der skal bestemme, hvad der sker i Danmark. Den lader vi lige stå et øjeblik – sammen med informationen om, hvad BNP er, hvis nu hun skulle læse med: BNP er den samlede produktion i et land for et år og beskriver, hvor meget alle producerede varer og ydelser er værd. Læs mere her: https://www.e-conomic.dk/regnskabsprogram/ordbog/bnp

Så nej, mere teknisk er det ikke – og nej, man kan ikke skære i BNP´et. Faktisk ønsker man det heller ikke. Ethvert land ønsker så stor en BNP som muligt.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk