1. maj: Meget at kæmpe for

På søndag er det 1. maj – og der er blevet meget mere at kæmpe for, end der var for et år siden.

Den nuværende V-regering – som trådte til i juni 2015 – har nemlig været særdeles grundige og hurtige i deres systematiske ødelæggelse af Danmark og af det danske velfærdssamfund.

Skattelettelser er blevet givet i rigt mål, arbejdsforholdene – både organisatorisk og arbejdsmiljømæssigt – er kraftigt forringede, det samme er forholdene for folk på dagpenge og på kontanthjælp. De ældre, uddannelsesområdet og sygehusområdet har også fået det markant dårligere. Til gengæld kan landmændene ødelægge og svine naturen langt mere – og virksomhederne skal heller ikke tænke på miljøet mere. Ikke i nær samme grad i hvert fald.

Det er lige til at græde over – eller blive tordnende vred over  – afhængigt at temperament. Danmarksbloggen vælger det sidste. V-regeringen er nemlig ikke en eneste tåre værd. Den skal tværtimod bekæmpes, så det smælder af røde faner fra kyst til kyst. De kyster, som V-regeringen selvfølgelig også vil ødelægge.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Dansk Folkeparti er ligeglade med demokratiet

Dansk Folkeparti – som hævder, at de hylder det danske demokrati – er tilsyneladende ret ligeglade med samme demokrati, når det kommer til stykket.

DF-leder Kristian Thuelsen Dahl kritiserer ihvertfald kirke- og kulturminister Bertel Haarder for at være for langsom, når det kommer til at skabe opstramninger i forhold til såkaldte hadprædikanter og antidemokratiske imamer. Bertel Haarder har nemlig inviteret samtlige partier til forhandlinger og sat gang i en proces, der formentlig vil strække sig på den anden side af sommerferien.

Det er imidlertid altfor langsomt for Dansk Folkeparti, som derfor ønsker, at Løkke overtager, og at der kun laves forhandlinger med en mindre gruppe partier – deriblandt selvfølgelig Dansk Folkeparti.

Udover at det er udemokratisk ikke at høre på samtlige partier, så glemmer Dansk Folkeparti også, at der i Danmark er tradition for brede forlig – samt at det giver en bedre forankret politik, hvis der står et samlet folketing bag de beslutninger, der tages og den lovgivning, der laves.

Danmarksbloggen er så desværre ikke overrasket. Når det handler om at gøre livet surt for muslimer, kan alle midler tilsyneladende bruges hos Dansk Folkeparti – selv de, der er direkte udemokratiske.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Når Etisk Råd svigter etikken

Debatten om skat på oksekød er ligeså intens som smagen af en god bøf – og bølgerne er kun blevet højere af, at Kirsten Halsnæs, professor i klima og økonomi – og selv medlem af Etisk Råd, går ud og undsiger Etisk Råds anbefaling af en skat på oksekød.

Hendes udmelding er, at en sådan skat udelukkende er symbolpolitik – og at man skal kigge på hele landbrugets udledning af drivhusgasser, hvis det skal batte noget. Det mener Danmarksbloggen også – se mere her: http://danmarksbloggen.dk/?p=8342

Spørgsmålet, som står tilbage, er derfor også: HVORFOR lyttede de andre medlemmer af Etisk Råd ikke til hendes ekspert-viden? Halsnæs har trods alt forsket i emnet i 20 år. Handlede det om at ellers intelligente mennesker mere troede på deres egne fornemmelser end på hendes viden? Eller handlede det om et desperat behov for at markere sig i medierne?

Uanset hvad, så har Etisk Råd svigtet etikken, når et flertal af medlemmer tilsidesætter, konkret viden og anbefaler noget, der er i direkte modsætning hertil. For et organ som Etisk Råd skal selvfølgelig ikke være uvildige (ellers har de jo ingen funktion) – men deres anbefalinger må som minimum være i overensstemmelse med den på området anerkendte viden. Ellers så svigter Etik Råd sit eget grundlag – og så bliver rådet ligegyldigt.

Og det vil unægtelig være en skam i en tid, hvor alt gøres op i penge, og hvor der er desperat brug for stemmer i den offentlige debat, som ser tingene fra en anden side end den økonomiske.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Desværre: V-medmenneskelighed var en and

Det lod som en and – og det var det også. For selvfølgelig findes der ikke en Venstre-minister, som mener, at skattelettelserne i efteråret var en dårlig idé  – og at pengene hellere skulle være brugt på velfærd.

Det var ellers, hvad man kunne tro, når man læste aviserne sent i går aftes.

Men en kronik i tirsdagens udgave af Børsen skrevet af skatteminister Karsten Lauritzen handler nemlig ikke – som det ellers var vinklet af Børsen – om at sætte mennesket først og pengene sidst. Men om det sædvanlige Venstre-plidder-pladder omkring, hvorfor det er godt for Danmark, når de rige bliver rigere og de fattige fattigere.

Danmarksbloggen havde ellers lige et kort øjeblik håbet på bare lidt anstændighed hos Venstre – men nej. Det eneste gode, der kom ud af hele miseren, var at den igen udstillede uenigheden i blå blok.

For naturligvis var Liberal Alliance hurtigt oppe af ormegården og markere, at skattelettelser er der plads til – mens Dansk Folkparti var ligeså hurtige til at markere det modsatte standpunkt.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Bøffen skal ikke koste mere

At miljøet er vigtigt, burde sige sig selv. Det gør det bare ikke hos den nuværende regering, som mener, at den grønne omstilling måske bliver for dyr.

For dyr??? Det eneste, der bliver for dyrt her, er den regning, der kommer efterfølgende, når vandet og jorden skal renses igen, fordi man har tilladt at pløje i rendzonerne, udlede mere kunstgødning etc.

Etisk Råd derimod HAR fundet ud af, at miljøet er vigtigt. Men istedet for at harcellere mod de store ødelæggelser, som den nuværende regering udsætter dansk natur for, så foreslår man en afgift på oksekød, fordi produktionen af oksekød udleder meget Co2.

Og ja, oksekød udleder meget Co2 – og ja, det er til skade for miljøet – og ja, vi burde spise mere grønt og mindre rødt.

MEN i Danmark er det ikke en afgift på rødt kød, der gør nogen forskel – anden end at så vil det røde kød være forbeholdt middel- og overklasse.

Så skal det batte noget i Danmark, så skal der stilles krav til landbruget om en bæredygtig produktion. Ja, faktisk burde hele landbruget omstilles til at blive økologisk. Dét ville reelt gøre en forskel.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Det kommer til at koste kassen at se guldhornene

Danmarksbloggen kan ikke opfordre nok til at skynde sig, ile, haste på Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst …

For lige om lidt – måske allerede inden sommerferien – vil det ikke længere være gratis at besøge hverken Statens Museum for Kunst eller samtlige af Nationalmuseets afdelinger, der tæller både hovedafdelingen i København og flere andre afdelinger, der ligger spredt ud over hele Danmark.

Det var den konservative Brian Mikkelsen, der i sin tid som kulturminister i 2006 genindførte den gratis adgang, der skulle sikre alle danskere fri adgang til vores nationale, historiske og kulturelle arv. Men den nuværende regering (der er kendt for at ødelægge alt, hvad der er godt – således også denne gang) har skåret i støtten til Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst, således at det vurderes, at en billet kommer til at koste i omegnen af 110 kroner pr. voksen.

Så det kommer altså til at koste kassen, hvis man fremover ønsker at se guldhornene, runestenene og andre historiske klenodier for slet ikke at tale om malerier af Eckersberg, Jorn og andre store danske kunstnere.

Nationalmuseet mener selv, at indførelsen af entré vil reducere besøgstallet med omkring 35 %. Danmarksbloggen vurderer, at tallet snarere vil lægge på mellem 60 og 70 %. Minimum.

Men en ting er, at det således økonomisk er en rigtig dårlig ide at indføre entré til vores historiske og kulturelle arv. Rent videns-, dannelses- og samfundsmæssigt er det en direkte katastrofe, der blot vil gøre danskere endnu dummere, endnu mere X-factor- og reality-fladpandede. Endnu lettere at køre rundt med for pengegrådige magthavere, som dem, der sidder i regering i øjeblikket.

For et folk uden viden om sig selv og egen historie, er et folk, som man kan manipulere med.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Danskerne glemmer, at vi er med i krigen

Så er Danmark for alvor gået i krig – eller hvad? Et flertal i Folketinget stemte ihvertfald i går for, at såvel flere fly som 400 soldater skal til Irak og Syrien for at bekæmpe Islamisk Stat.

Men i virkeligheden er der ikke tale om noget nyt, men blot en fortsættelse af den aktivistiske udenrigspolitik, som nu i mere end 15 år har været normen i dansk politik – og som afløste flere årtier med en mere pacifistisk tilgang til sagerne.

Verden er så heller ikke den samme som i sidste årtusind. Den famøse septemberdag i 2001 – 9/11 – ændrede og omdefinerede alt, også idag, snart 15 år senere.

Danmarksbloggen er derfor heller ikke den første – og næppe den sidste som skriver dette: Men hvor er accepten – og debatten – omkring det faktum, at Danmark er en krigsførende nation?

Indimellem rammer det os. Når en kiste dækket af Dannebrog kommer hjem og bliver båret ud af et fly – eller når soldaterne mindes og hyldes d. 5. september. Eller måske når frygten for et terrorangreb kommer op i os.

Men ellers så glemmer danskerne, at vi er en nation i krig. Vi tænker og snakker nemlig aldrig om det faktum, at vi nu på andet årti er en krigsførende nation. Og det er for dårligt. For det vedrører på den ene eller anden måde os alle sammen.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Karakterer? Nej

Karakterkravet til de gymnasielle uddannelser diskuteres heftigt. Skal det være på 2 – eller 4 – eller 7?

Danmarkbloggen vil foreslå helt at droppe karakterkravet. Ikke kun til de gymnasielle uddannelser, men også til de videregående uddannelser.

Istedet skal der indføres adgangsprøver lidt a la dem, som man havde på de videregående studier i gamle dage, hvor alle med en studentereksamen kunne melde sig ind på fx lægestudiet. Men for at få lov til at fortsætte, skulle man bestå en endelig adgangsprøve efter en tid.

Det var en genial metode, der sikrede, at kun dem, som reelt var interesseret i studiet – og som egnede sig til faget – fortsatte. For der er jo ingen, der kan bevise, at man bliver en god læge, bare fordi man er dygtig til matematik, fysik og kemi, vel?

Tværtimod kom nogle af de senere top-medicinere med en dårlig studentereksamen, men en glødende interesse for lægestudiet. Så nej, karakterer er langtfra alt. Interesse – og personlig dannelse – er også vigtig, ja vigtigere, når vi taler om at skabe hele mennesker og et godt samfund.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Metro fucked … terror?

Sms´erne tikkede ind her til morgen …

Først til datteren fra hendes klassekammerat, som hun pt. laver projekt med, om at denne ville komme for sent i skole, da metroen var fucked … for nu at blive i teenage-sproget.

Senere fra manden på vej på arbejde … hvor han konkluderede, at han hellere ville gå de 4 km, der er mellem hjem og arbejde – eller tage en bus, end han ville vente på en metro, der ikke kørte pga tekniske problemer.

For selvfølgelig var det bare – som sædvanlig – en teknisk fejl, der havde stoppet metroen i København mandag morgen.

Men i disse tider – og især i myldretiden – tænker man hurtigt TERROR. Og det er det virkeligt skræmmende. For nok lever vi vores liv, som vi altid har gjort – og det skal vi også.

Men lige under overfladen lurer bevidstheden om, at terrorens død og ødelæggelse når som helst kan ramme os. Og det gør ikke noget godt for nogen af os … tværtimod så er dén bevidsthed med til at forgifte vores sind og vores hverdag, hvis ikke vi er opmærksomme …

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Når ateister missionerer

Det er faktisk lidt spøjst. I de seneste uger har Ateistisk Selskab kørt en omfattende kampagne, hvor de opfordrer danskerne til at melde sig ud af Folkekirken, hvilket 5000 også har gjort.

Kampagnen har altså virket, og det er jo fint nok, set med Ateistisk Selskabs øjne.

For Danmarksbloggen er det derimod paradoksalt at en forening, der er imod religion, selv bruger mission i sin kampagne. For der er unægteligt noget missionerende over en kampagne, der prøver at grovhøste medlemmer fra en anden klub end ens egen.

Danmarksbloggen vil ikke forholde sig til om – og i så fald hvad den enkelte skal tro på. Det er 100% den enkeltes egen sag, om man tror på en af de mange versioner af Gud, sig selv, astrologien – eller for den sags skyld bussemanden.

Til gengæld ønsker Danmarksbloggen, at tolerancen var større, således så man – uanset om man selv tror eller ikke-tror – lader andre mennesker i fred med deres tro/ikke-tro.

Vi behøver nemlig ikke mission. Vi kan godt selv finde ud af, hvad vi tror/ikke tror på.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk