Bøffen skal ikke koste mere

At miljøet er vigtigt, burde sige sig selv. Det gør det bare ikke hos den nuværende regering, som mener, at den grønne omstilling måske bliver for dyr.

For dyr??? Det eneste, der bliver for dyrt her, er den regning, der kommer efterfølgende, når vandet og jorden skal renses igen, fordi man har tilladt at pløje i rendzonerne, udlede mere kunstgødning etc.

Etisk Råd derimod HAR fundet ud af, at miljøet er vigtigt. Men istedet for at harcellere mod de store ødelæggelser, som den nuværende regering udsætter dansk natur for, så foreslår man en afgift på oksekød, fordi produktionen af oksekød udleder meget Co2.

Og ja, oksekød udleder meget Co2 – og ja, det er til skade for miljøet – og ja, vi burde spise mere grønt og mindre rødt.

MEN i Danmark er det ikke en afgift på rødt kød, der gør nogen forskel – anden end at så vil det røde kød være forbeholdt middel- og overklasse.

Så skal det batte noget i Danmark, så skal der stilles krav til landbruget om en bæredygtig produktion. Ja, faktisk burde hele landbruget omstilles til at blive økologisk. Dét ville reelt gøre en forskel.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *