DONG-sag fører til et polariseret Danmark

Uanset hvad resultatet bliver i dag – og mon ikke det bliver, at DONG-aktierne bliver solgt til investeringsbanken Goldman Sachs – så vil det her forløb føre til et polariseret Danmark.

De blå vælgere er skuffede over, at Venstre stikker hovedet i busken og stemmer for aftalen. Og de røde vælgere er sure over, at Socialdemokratiet og SF svigtede deres bagland og de protester, der kom dér (dette gælder også, hvis SF vælger at gå ud af regeringen). Og de radikale holder så ekstrem lav profil, at alle nærmest har glemt, at de er ligeså meget med i DONG-sagen, som de to andre partier i regeringen og størstedelen af oppositionen er det.

Kun Enhedslisten og Dansk Folkeparti er imod at stemme for et salg nu og ønsker, at man kigger på tingene een gang til. Det høster de to partier stor anerkendelse på – og stemmer, når valget kommer.

Danmark er dermed også på vej til at blive yderligere polariseret mellem på den ene side de fremmedfjendske-vi-har-nok-i-os-selv-danskere hos DF og så Enhedslisten, der på den medmenneskelige side er det eneste parti i Folketinget, der holder humanismens fane højt – hvad enten det drejer sig om fordelingen af goder her i samfundet, eller det drejer sig om rummelighed og tolerance i forhold til køn, race, seksualitet og religion.

Danmark befinder sig også midt i en stor værdi-kamp i denne tidsalder. En værdi-kamp, som er den direkte årsag til at Danmarksbloggen blev stiftet for snart et år siden. For sammen med en masse andre gode kræfter at kæmpe for netop tolerancen, rummeligheden og medmenneskeligheden. For kun sådan har Danmark en chance.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

2 thoughts on “DONG-sag fører til et polariseret Danmark

  1. som jeg skrev før til indlægget om sf, så er både sf og konservative færdige i dansk politk, venstre, radikale og socialdemokraterne det samme og tilbage er kun df og enhedslisten – og nå, ja liberal alliance, men de er sådan lidt en underafdeling af venstre, bare endnu værre

  2. Målet helliger aldrig midlet, så Bjare og Helle bør for en gangs skyld stikke piben ind og lytte til vælgerne – og partimedlemmerne. Dette er tuen, der vælter læset. Måske er det en på papiret OK aftale, men hvis mange oplever, at det er at indgå en pagt med djævelen, så skal man putte sin stædighed væk og ændre sin beslutning. Embedsmændene i finansministeriet må snart lære, at det er demokrati, der skal styre det her land. Ikke embedsværket – og en selvudnævnt supermandsfinansminster. Det nærmer sig dikatoriske tilstande det her,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *