Kan SF blive en ny Fugl Føniks?

SF forlader regeringen. SF skal have ny formand.

SF skal med andre ord til at genopfinde sig selv. Til igen at blive dét venstrefløjsparti, som partiet ikke har formået at være, mens det har siddet i regering.

Men kan SF dét? Kan SF rejse sig i dansk politik som en anden Fugl Føniks?

Det er dét store spørgsmål.

At være udenfor regeringen giver også SF muligheder.

For det er altid nemmere at være udenfor de besværlige beslutninger og det kedelige ansvar. Det er Dansk Folkeparti det bedste eksempel på.

Dansk Folkeparti har nemlig aldrig – og ønsker det heller ikke, hvis man skal tro deres udmeldinger – at sidde i regering. DF´s indflydelse på dansk politik især i nullerne var derimod enorm. Uden dem havde den daværende VK-regering ingenting kunnet – og DF forstod at tage sig betalt for deres støtte.

Dén model kunne SF jo overveje at overtage, hvis de mener det alvorligt med at ville dreje samfundet i venstreorienteret retning.

Spørgsmålet er selvfølgelig, om der er plads til SF i den rolle. For der er allerede ét parti på dén platform, der handler om medmenneskelighed i samfundet. Nemlig Enhedslisten – og de sælger ikke ud af deres principper, end ikke for en finanslovs vedtagelse, hvad man også så kort før jul 2013.

Så SF´s chancer for at blive en ny politisk Fugl Føniks må siges at være relative små. Måske det snarere drejer sig om overlevelse for SF.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

En tanke om "Kan SF blive en ny Fugl Føniks?"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *