Goldman Sachs suger pengene ud af Danmark

Sagen om DONG-aktierne nærmer sig sin afslutning. I morgen torsdag skal folketinget stemme om salget af DONG-aktierne til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Det kan blive årets store tragedie. For Goldman Sachs og et velfærdssamfund som det danske er som ild og vand: Umulige at forene.

Et foretagende som investeringsbanken Goldman Sachs handler nemlig KUN om at tjene penge, mange penge og det hurtigt. Der er altså ingen værdiskabelse i det, som Goldman Sachs står for. De suger blot penge ud til deres aktionærer. Penge, som skulle være brugt til velfærdsydelser som skoler, ældre, børn og syge.

Goldman Sachs drejer sig nemlig kun om at tjene penge og ikke andet. Ikke noget med et ansvar overfor andre mennesker og den samfundsmæssige udvikling. Kun penge – og masser af penge. Goldman Sachs er derfor også interesseret i økonomiske kriser, der regenerer aktiekurser, der svinger så voldsomt, at de store gevinster kan hentes.

For hvor mange små aktionærer køber, når aktierne er på toppen og sælger, når aktierne når bunden, så er det som regel lige modsat for de smarte regnedrenge og -piger, som dem der sidder hos Goldman Sachs. De forstår at læse kurserne – og kan derfor dræne samfundet og dermed os alle sammen for økonomiske ressourcer, som i stedet for at gå til fælles bedste, ryger lige i lommerne på aktionærerne, der lever efter mottoet: Grådighed er godt, mere grådighed er bedre, og maksimal grådighed er bedst.

Og skulle det alligevel gå galt for de smarte drenge og piger, så giver de som regel den almindelige samfundsudvikling – eller kunderne, som her den danske stat, skylden.

Danmark – og dermed alle os danskere – har derimod en interesse, der er modsat Goldman Sachs. Vi ønsker et samfund uden de store økonomiske udsving, men med en stabil, økonomisk udvikling (og deraf værdiskabelse), hvor der er så få kriser, så få store aktieudsving som muligt. Vores interesser er altså 100% modsatrettede Goldman Sachs – og de to systemer er helt uforenelige.

Og dét burde finansminister Bjarne Corydon og hans regnedrenge og -piger inde i Finansministeriet kunne forstå. For det er ABC-lærdom for alle med interesse for økonomi og samfund.

For en nærmere – og meget interessant – gennemgang af problematikken, vil Danmarksbloggen anbefale at man læser økonomisk rådgiver fra Finanshuset i Fredensborg Kim Valentins blog-indlæg om emnet her: http://kimvalentin.blogs.business.dk/hvad-gor-goldman-sachs-for-samfundet/

Danmarksbloggen er derfor også enig med Kim Valentin, når han i indlægget slutter med at skrive:

“Det er med andre ord vanskeligt at se, hvordan investeringsbanker skaber værdi for samfundet. Lad os forlange, at de der tager sig af vores penge, har samme interesser som os!”

Gad vide om Kim Valentin er at finde på Christiansborg Slotsplads, når der i dag kl. 16 er demonstration mod salget af DONG? Mange andre fra alle sider af det politiske spektrum vil være der – også Danmarksbloggen. Vel mødt.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

3 tanker om "Goldman Sachs suger pengene ud af Danmark"

  1. I love the fact that they had an American talking about investors reacting favorably to the Goldman-Sachs buy in. Of course, they would. The company will make money and the customer of the energy, WHICH IS EVERY DANE, will pay those high investment dividends to the investor’s in the form of the highest electric bills in Danish history.

    If you control the energy, you control the country. Do people really want to give what is basically 19% of control over the country to an American Corporation?

  2. I find it so hard to believe that any serious Dane would even consider selling 19% of it’s energy supplier to a U.S. corporation. If you control the power supply of a country you also control the country itself. How can any Dane with any love for their country even consider giving over what is basically 19% of the control of the country to one the most deceitful and solely dividend driven corporation. One thing everyone should know is not being mentioned at all. U.S. corporations are required by U.S. law to only do those things that increases the revenue for the share holders. Zero consideration of what is best for the Danish public will ever be mentioned in board meeting ever again once you start giving control to ANY U.S. corporation. Goldman-Sachs will make record profits for the share holders of Dong Energy. All of these profits and dividends will come from the Danish public in the form of the HIGHEST ELECTRICITY BILLS IN DANISH HISTORY. All to make American just a little bit richer on the backs of hard working tax paying Danes.

  3. I can see an anecdotal correlation with the Goldman-Sachs deal and the NSA revelations that keep popping up.

    I’ve been posting a link that will show everyone just how deep this spying shit goes HERE in your own country for months now. The page has been updated today with information NOT shared in the news and that will piss you off http://u-s-x-patriate.blogspot.dk/

    NSA collaboration, internal spying, selling out the counties energy supply to the U.S. , teaching English in schools BEFORE children even learn to read and write in their own language…. Am I the only one that sees a pattern here? Something much bigger is happening here and I’m willing to bet it’s REALLY ugly.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *