Danmarksbloggen spår: Indgreb inden 1. maj

Så sker der noget:

http://politiken.dk/indland/ECE1951920/saadan-kommer-et-regeringsindgreb-til-at-foregaa-mette-frederiksen-laegger-et-udspil-paa-bordet/

Jeg spår derfor, at der kommer et indgreb i lockouten inden 1. maj.

Jeg spår, at skolerne starter igen på mandag efter St. Bededagsferien. Det vil udover at komme det stigende pres fra forældrene i møde også sende det signal, at regeringen står på mål for dens beslutninger, også når de er upopulære.

Og det er et signal, som regeringen meget gerne vil sende, både i al almindelighed, men måske især op til en 1. maj, hvor der uanset om lockouten kører eller ej, vil være masser af uro og ballade.

Et indgreb lige op til 1. maj gør det også nemmere at tilbagevise, at der hele tiden har været en klar aftale mellem KL og regeringen om, hvordan forhandlingerne mellem folkeskolerne og KL, og mellem privatskolerne og Finansministeriet har skullet forløbe.

Så selvom det er svært at spå, især om fremtiden, så tør Danmarksbloggen godt gøre det alligevel: Indgebet kommer her onsdag d. 23. april eller torsdag d. 24. april og bliver kendt som St. Bededags-indgrebet, der indvarslede en ny tid for den offentlige sektor. En tid med mere topstyring og mindre selvbestemmelse og aftale-frihed.

Dét er den triste del.

Den gode del er, at børnene endelig vil kunne vende tilbage til deres hverdag, deres skoler og deres venner på mandag d. 29. april – fire uger efter lockouten startede.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

3 thoughts on “Danmarksbloggen spår: Indgreb inden 1. maj

  1. Nej, indgrebet kommer først om et par uger – desværre.
    Vi har valgflæskpolitikkere, der er bange for at få dårlige meningsmålinger etc., så de holder nallerne for dem selv længst muligt.
    Frygter det værste senario for ungerne, at lockouten fortsætter indtil pengestrejke-kassen er tom, hvilket vil sige i ca. 10 uger også går vi over i sommerferien, hvorfor ungerne først møder i skole igen omkring august 2013.

    Håber det ikke, men frygter at det er det, der sker, hvis regeringen ikke griber ind.

  2. Det var godt set. Indgrebet kommer idag, d. 25. april kl. 10 og de starter i skole på mandag d. 29. april. FLOT, Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *