Den gyldne sommer og at bruge tiden

Astrid Lindgren skriver i bogen “Kalle Blomkvist lever farligt”: Hvem var det, der sagde, at en sommerferie var lang? Det er helt forkert! En sommerferie er så sørgelig, ubarmhjertelig kort, at man kunne græde. De gyldne dage rinder bort, den ene efter den anden. Det gælder om at udnytte hvert sekund.

Hun har ret. Især når man husker også at lave ingenting indimellem, både i sommerferien og ellers. For nogle gange bruges tiden bedst, når den bruges til ingenting udover bare at være …

Jeg nægter ihvertfald at stresse over konstant at skulle have det bedste afkast af tiden, som var den en anden bank-konto. For så bliver tiden, både den i sommerferien og ellers, da i sandhed kort og uden nu, glæde og dybde.

Men alligevel har hun ret, Astrid Lindgren. De gyldne sommer(ferie)dage skal nydes i fulde drag. De skal suges ind, svømmes, duftes, spises og drikkes … De skal føles, leves, drømmes og sanses udover alle grænser.

For som der står i visen “Når egene knoppes”: Men bedst som du kommer, du favre skærsommer, så hastigt du flyr som en drømmerig blund …

Så med andre ord: NYD SOMMEREN, saml alt hvad du kan af lys og varme. Der bliver brug for det i dén vinter som kommer, en vinter med tid til fordybelse og drømme om næste gang natten igen bliver lys, og luften igen mild og fuld af blomsterdufte og fuglesang. Næste gang det bliver sommer(ferie) …

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk 

2 thoughts on “Den gyldne sommer og at bruge tiden

  1. Analogien til bank-kontoen giver mig den tanke, at tid er jo i virkeligheden en af de kostbareste ressourcer, vi har; særligt i lyset af at vi ikke ved, hvor meget af den vi får.
    For mig er lediggang den største luksus, jeg kan komme i tanker om, og netop når jeg går ledig, kommer tankerne. Det er dér, tiden og den rene væren bliver forædlet og bliver til det guld, som giver værdi til mit liv.
    Desuden er jeg enig i, at det duer ikke “at stresse”. Man kan i sagens natur ikke forcere afslapning; eller som vi sagde i mine unge dage. “Fighting for Peace is like fucking for virginity!” Næh… lad mig så hellere finde inspiration i Elisabeth Gjerluff Nielsens “Vidunderlig spild af tid”; en disciplin som i øvrigt kan nydes hele året… 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.