Efter udslettelsen – hvad så?

Begge valg er blevet klimavalg. Skal vi gøre det ene eller andet? Det diskuterer politikerne. Men det kan faktisk være lige meget. For hvis ikke vi laver radikalt om på vores livsstil, så er det hele snart slut.

Så ender det for vores race med dén udslettelse, som vi frygter mere end noget andet, men som er det mest realistiske scenarium, når man medregner vores psykologi og adfærd i ligningen.

Men hvordan vil Jorden se ud efter udslettelsen – altså udslettelsen af vores art? Det kan vi af gode grunde ikke vide.

Men sandsynligvis vil der i tiden lige efter den store massedød være store mængder plastic, store ørkenområder, forfaldne bygninger og asfalt, der er brækket op – og kun få dyr tilbage – samt måske nogle få overlevende mennesker hist og pist.

Så vil der gå nogle år – sådan et par millioner år eller så. Ikke noget at regne med i geologisk tid. Bare et sekund i den kosmiske tidsregning.

Og så vil Jorden igen være et dejligt sted. For så har vulkanerne haft så mange udbrud, at der er kommet nyt næringsrigt materiale på overfladen, som planter kan vokse i. Planter, som dyr kan spise. Plasticen, asfalten og alt det grimme, som vi har lavet, vil også være væk. Strålingen fra vores radioaktive affald er også stort set forsvundet. Vandet er blevet rent igen. Og der vil igen være former for liv.

Hvad for nogle dyr og hvad for nogle planter det så bliver vides ikke. Temperatur-, vand- og vindforhold kan man også kun gisne om. Men at Jordkloden igen bliver en grøn og blå perle i universet, det taler alt for.

Man kan så blot ønske, at det næste gang bliver uden os …

For ellers så starter vi bare forfra med at udslette os selv. For vi er racen med evnen til at rejse til Mars, gå på Månen og samtidig ødelægge alt for os selv på Jorden. Os – den formentlig den dummeste race, som evolutionen nogensinde har fremavlet.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

1 thought on “Efter udslettelsen – hvad så?

 1. Hvad for en udslettelse taler du dog om, Dorte ?
  Atomkrig ?! Meteornedslag ?!

  Vi bliver ikke “udslettet” pga. lidt varmere klima eller lidt mere CO2.
  Det kan tværtimod være positivt, se evt. mere på klimarealisme.dk
  Så bare rolig nu, vi bliver altså ikke “udslettet” på grund af vores livsstil.
  Punktum.

  Træk vejret dybt nu.
  Se hellere mere på den KEMISKE forurening af luften, landjorden og havene, i stedet for så ensidigt på CO2, der ikke er spor giftigt.
  Planterne elsker CO2, og det er faktisk dem, vi skal leve af !

  Dinosaurer levede i luft med 30 gange højere CO2 end vi har nu.
  De levede skam fint, og planterne blev enorme.

  Ulempen ved CO2 er, at vi (i hvert fald i Danmark) bliver voldsomt beskattet af det, og overvej nu – HVAD BRUGES DISSE SKATTEKRONER REELT TIL ?

  Nåh, på verdensplan fik vi heldigvis fjernet de ozonnedbrydelige gasser, bly i benzinen, og svovlforureningen. Vi skal altså hellere satse på det, der slår os ihjel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.