Terror er terror

Terror er iflg. Gyldendals Åbne Encyklopædi defineret som “Vold, oftest mod sagesløse, udført af enkeltpersoner, grupper eller netværk for at gennemtvinge politiske forandringer eller skabe opmærksomhed om et politisk eller religiøst budskab”.

Det vil altså sige, at det er ligeså meget terror, når en højreradikal dræber den britiske politiker Jo Cox, som det skete i England i går – som når en muslimsk fundamentalist dræber en fransk politimand og hans kone, som det skete for et par dage siden i Frankrig.

For det er aldrig ok at dræbe eller skade nogen, bare fordi de lever på en anden måde end én selv, og det handler om religion, politik, seksualitet osv. Terror er terror – og skal fordømmes – og bekæmpes.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *