Indflydelse kan købes for dyrt

Hvor meget skal man gå på kompromis med sig selv for at få indflydelse?

Spørgsmålet er aktuelt hos socialdemokraterne, hvor partiets udviklingsordfører Mette Gjerskov kritiserer, at partiet kan gå med til den lave integrationsydelse blot for at blive siddende ved forhandlingsbordet.

Læs mere her: http://jyllands-posten.dk/politik/ECE8198291/S-profil-i-opg%C3%B8r-med-partitoppen-om-udl%C3%A6ndinge/

Danmarksbloggen er enig.

Indflydelse kan – ligesom guld – købes for dyrt, især når man lader sig spise af med hjælp til flyverdragter og skoletasker som kompensation for at gå på kompromis med en af sine socialdemokratiske grundpiller: At værne om de små her i samfundet – og lade de brede skuldre bære de tunge læs.

Mange steder i det socialdemokratiske bagland er man enig med Mette Gjerskov. Noget, der gør det spændende at se, om partiet fortsætter sin kurs – eller om der på sigt sker en kursændring mod mere menneskelighed?

Danmarksbloggen anbefaler det sidste. Ikke kun fordi at så kan Socialdemokratiet (igen) se sig selv i øjnene, men også fordi at det er derfra, at stemmerne skal hentes.

Danskerne savner i stigende grad et reelt alternativ til Venstres umenneskelighed og hærgen af såvel kyster og miljø som erhvervsliv og uddannelse og forskning.

Og hvem ville (hvis man var tro mod sine medlemmer og sine grundlæggende værdier) være bedre til det end Socialdemokratiet? Nej, vel? Så Mette Gjerskov har en pointé, der rækker længere end til integrationsydelse og flyverdragter – den rækker helt ind i regeringskontorerne efter næste valg.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.