Kontanthjælpsloftet ødelægger Danmark

Vi skal give mennesker mulighed for at vælge det gode arbejdsliv. For det har de ikke idag med de nuværende kontanthjælps-satser, siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen som argumentation for at sænke kontanthjælpsloftet.

Med det siger han samtidig, at danske kontanthjælpsmodtagere er dovne og ikke vil arbejde.

Det er ikke den virkelighed, som dem, der arbejder med kontanthjælpsmodtagerne, kender. Tværtimod så vil næsten alle på kontanthjælp hellere end gerne have et job. De kan bare ikke få sig et arbejde.

Hvorfor? Fordi Neergaard Larsens venner – dem der stemmer på og støtter Venstre og de andre i blå blok – hellere vil ansætte polakker og andre til lønninger, der ikke er på overenskomst-niveau. Og det vil de, fordi grådigheden i det private erhvervsliv er så stor, at man tror det er løgn.

Men det ødelægger det danske samfund – og den danske velfærd.

Så nej, skytset skal ikke rettes mod de svageste, kontanthjælpsmodtagerne – men mod de stærke, mod dem der har midlerne til at skabe og give andre mennesker jobs til en ordentlig løn.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

1 thought on “Kontanthjælpsloftet ødelægger Danmark

  1. Børnene bliver med garanti de store tabere.

    Indsatsen for at bringe hovedparten af kontanthjælpsmodtagere tættere på selvforsørgelse er ikke fattigdom. Var det tilfældet, så var det jo bare at lukke helt for udbetalingen. Igen ser vi at evidensbaseret indsatser tilsidesættes for at gøre fattige familier endnu fattigere. Social arv og herunder ledighed er noget som går igen fra generation til generation – på samme måde som misbrug og vanrøgt.

    Og dette er svaret på at skabe et større antal jobåbninger? At gøre denne generations børn af udsatte og svage familier til næste generations unge med ringe uddannelser, dårlige job muligheder og gentagne familiemønstre – det er IKKE en aktiv beskæftigelsespolitik. Det er fastholdelse af en gruppe borgers børn i samme sociale samfundsgruppe. Det værste er at det er en bevidst politisk manipulation af demokratiet – for at skabe endnu flere fattige, som igen vil generere endnu flere lavtlønnede og fortsætte væksten i velstand og formue for den ENE procent af de rigeste.

    Børnene er fremtidens håb – og jeg ser det som misrøgt af denne generations børn og unge, når politik af denne art gennemføres velvidende hvilke konsekvenser det medfører. Det gør politikerne skyldige – skyldige i overgreb på ofte forsvarsløse børn og dermed ikke egnet som repræsentanter for demokratiet.

    Jeg mangler ord og derfor også handling. Kunne man trykke på en START FORFRA knap, så var nu et godt tidspunkt at gøre det på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *