Nej til mørkemændene

Demokratiet blev fejret i går, Grundlovsdag, over det ganske land – en skøn og solskinsfuld sommerdag blev endnu smukkere, mens hvidklædte kvinder gik i optog under vores rød-hvide flag fra Grønningen i København til den officielle fejring på Christiansborg.

Danmarksbloggen gik med – og det var en fest, som det var det alle andre steder i vores dejlige land, hvor folk i alle aldre og af alle politiske overbevisninger mødes og fejrede og diskuterede. En demokratiets fest.

Men så i går aftes hævdede salafisten Adnan Avdic, at muslimer ikke skal stemme, at det er nærmest er vantro adfærd at deltage i demokratiet, hvis man er muslim. Han blev heldigvis også øjeblikkeligt modsagt af flere muslimer, deriblandt Özlem Cekic.

Og i nat kom så angrebet på den muslimske gravplads i Brøndby, hvor uidentificerede gerningsmænd smadrede 100 muslimske grave.

Danmarksbloggen siger ikke, at salafistens udtalelser og ødelæggelserne har noget med hinanden at gøre – selvom tanken er nærliggende.

Danmarksbloggen siger derimod klart NEJ til mørkemændene – dem der ikke vil anerkende og respektere andre og deres ret til at være anderledes end de selv er- hvad enten de mennesker er i live og kan stemme – eller er døde og fortjener at kunne hvile i fred.

For i Danmark lever vi i – og er lykkelige for – vores demokrati, for den mangfoldighed, den forskellighed og den uenighed, som det betyder. Og det må mørkemændene – uanset hvor de kommer fra – lære at leve med. Sådan er det, og det bliver ikke anderledes.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

En tanke om "Nej til mørkemændene"

  1. Jeg ser i øjeblikket mange hadske indlæg mod de politikere der stiller sig op og fordømmer angrebet på de muslimske grave. De bliver bl.a. beskyldt for at “høste billige point” og bliver spurgt “hvor var I da de jødiske/kristne grave blev skændet”.

    Hold nu op med disse hadske indlæg! Det er muligt at I ikke har set deres fordømmelser på de andre religioners grave. Og det er også muligt at de ikke har fordømt det i samme grad (offentligt). Men prøv i stedet at se det som en udstrakt hånd! I øjeblikket er der desværre et stort skel mellem den kristne og den muslimske del af den danske befolkning. Dette skel skal udviskes (dog må vi selvfølgelig selv bestemme hvilken religion vi tilhører!). Men når fx Mattias Tesfaye fordømmer angrebet på de muslimske gravpladser, så se det som “Muslimerne er blevet krænket – og det finder vi os (heller) ikke i, i vores demokratiske samfund”.

    Jer der bliver ved at prøve at ødelægge det gode samarbejde vi ALLE kunne have med hinanden er ikke meget bedre end salafisten der prøver at ødelægge demokratiet.

    Vi skal bygge bro – ikke grave grøfter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *