Korruption i Danmark

Fiskekvotekonger, ophold midt i højsæsonen i juli-måned i et gratis sommerhus centralt i Skagen og en statsminister, der stadig ikke har lært, at man i hans position ikke må modtage noget større i gave end en bog eller en flaske vin – hvis altså ikke man ønsker at blive sat i forbindelse med bestikkelse og vennetjenester.

Ja, man skulle efter bilagssagerne og de andre ting, der altid har været i Løkkes kølvand, lige siden han var amtsborgmester i Frederiksborg amt og til idag, tro, at manden fra Græsted havde lært lektien. Men åbenbart ikke. Det er også svært at lære gamle hunde nye tricks.

Danmarksbloggen vil så gerne opfordre til, at man – udover at undersøge den her sag nærmere – måske også kigger på andre folkevalgte og på virksomhederne. For Løkke er næppe alene, og selvom vi roser os af at være et land med lille korruption, så er det måske kun fordi, at vi lukker øjnene og ikke tør kratte i den glitrende overflade.

For hvem kender ikke nogen, der har fået et job, fordi de kender chefen personligt? Fået en lejlighed, fordi deres moster er med til at fordele ejendommens lejligheder? Fået en kontrakt på noget arbejde, fordi borgmesteren eller udvalgsformanden er en gammel barndomsven? Vi kalder det bare netværk, men det er korruption.

Læs mere om korruption i Danmark her: http://transparency.dk/korruption/korruption-i-danmark/

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

2 thoughts on “Korruption i Danmark

  1. Vi har længe lidt under fortvivlelse og uforstående politiske genval og deres måde at drive loven på men hvad nu om folket helt lage ned deres arbejde og gik i stå i samfundet at alle sagde stop .. så skulle i se dem løbe hurtigt inde i borgen for at finde en løsningen .
    man få et netvær i gang hamstrer og så lukker man ned hele sin arbejdskraft
    stille krav til lovens mådehold og tvinger dem til at ender disse forhold som vi andre arbejderes er mærke af .
    vis ikke vi driver landet i form at arbejdskraft og indkøb m m så det hele i stå . og så kan landet ikke drives .

  2. Når vore politikere holder hånden over den kendte skatteadvokat fra København, der stod bag tyveriet af 12.3 mia. kr. fra skat. Er Fiskekvotekonger, ophold midt i højsæsonen i juli-måned i et gratis sommerhus centralt i Skagen, bilagssager og de andre ting, der har været i Løkkes kølvand, ren barnemad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *