Fattigdom er et politisk valg

Fattigdom er arveligt. Fattigdom er ødelæggende på både sjæl og legeme.
Fattigdom er også et politisk valg – og ikke en naturlov.

Fattigdom i Danmark er dermed også noget, som den nuværende regering og deres støtteparti Dansk Folkeparti fremmer med den forventede vedtagelse af kontanthjælpsloftet, der betyder, at mere end 34.000 danske børn vil vokse op i fattigdom. For slet ikke at tale om hvad det betyder for voksne og for handicappede – og alle andre, der har været lidt uheldige her i livet.

Det er så horribelt i et samfund så rigt som det danske – og især set i lyset af skattelettelserne, der primært har gavnet dem, der havde mest i forvejen. Ja, kontanthjælpsloftet betyder, at mange må gå fra hus og hjem, at uligheden vokser dramatisk.

Og nej, Dansk Folkepartis forklaring med at det gælder om at få folk ud på arbejdsmarkedet holder ikke. For sandheden er ikke, at folk ikke vil arbejde. Det vil folk godt. Der er bare ikke nok jobs til alle.

Så skal der ske noget – og det skal der, fattigdom er aldrig ok i et rigt land som Danmark – så skal virksomheder og offentlige arbejdspladser forpligtes på at skabe nye jobs – og vel at mærke jobs til en ordentlig løn.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *