Folkemøde Møn – i morgen

I morgen løber ”Folkemøde Møn” af stablen.

Bestyrelsesmedlem Liselotte Møller skriver til Danmarksbloggen: 

”Folkemøde Møn” samler igen i år borgere, politikere, tillidsmænd, arbejdsgivere og resten af det stærke forenings- og kulturliv på Sjælland i en politisk ramme for at debattere fremtidens udfordringer.

”Folkemøde Møn” skal være en kulturel begivenhed, der trækker folk fra hele Sjælland og hvor vi lader kunst, kunsthåndværk, musik, tovtrækning og i øvrigt underholdning for børn, danne de ydre rammer for politiske debatter, dialog om fremtidens sjællandske arbejdsmarked og by- og landliv.

Det er et demokratisk og kulturelt rum, hvor borgere, foreninger, politikere og arbejdsmarkedets parter mødes for at debattere fremtidens udfordringer i fællesskab.

Som hovedtalere på den store scene er borgmester Knud Larsen, Mette Frederiksen, Lizette Risgaard mfl.

Mellem hovedtalerne er der musik og underholdning på den store scene. Her kommer Alberte og synger, og Mads Steffensen fra ”Mads og monopolet” løser dilemmaer med et panel udset til dagen.

Der er også lokalscene, hvor en stribe engagerede, lokale initiativer vil have stande og køre debatten om fremtidens by- og landliv. Og der er arbejdsmarkedscenen, hvor arbejdsmarkedets parter diskutere aktuelle emner.

Blandede-bolcher-scenen er stedet, hvor journalistisk og miljø er i højsædet. Ungescenen, hvor især emner, der vedkommer unge, kommer på banen, men alle er velkomne. Derudover har HK et debattelt, hvor psykisk arbejdsmiljø og formandsvalg i LO er nogle af emnerne.

Bigsteam scenen er et lokalt initiativ af Jonna Colding Henriksen, hvor blandt bevarelse af Storstrømsbroen skal diskuteres.

På den socialdemokratiske scene er der diverse debatter med bl.a. folketingsmedlemmer bredt repræsenteret fra de fleste partier. Her sluttes dagen af med ”Magnus tonight show” – hvor Magnus Heunicke debattere med aktuelle emner med publikum.

På ‘græsmarken’ inviteres alle de politiske partier samt landsdækkende og lokale foreninger til at sætte pavilloner op og stå til rådighed for dialog.

I den gamle svinestald kommer der til at være kunst og kunsthåndværk i stride strømme. Og i forlængelse heraf er der kaffe og kage.

Arrangementet foregår på Pernille Rosenkrantz-Theils nedlagte landbrug d. 29. august kl. 09.30-20.00 på Abildvej 3, Askeby på Møn. Arrangementet er åbent for alle.

Skrevet af: Liselotte Møller, bestyrelsesmedlem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *