Alternativet lever flot op til sit navn

Uffe Elbæk fra Alternativet har lige været i DR´s valgprogram. Det var – som ventet – ikke traditionelle svar, der kom på Kåre Quist´s spørgsmål.

Et af Alternativets centrale punkter handler om at sænke forbruget og øge livskvaliteten. Noget der på en og samme tid er meget enkelt og meget komplekst – men som netop viser, at Alternativet vil noget andet, både når vi taler økonomi og politisk kultur.

For Uffe Elbæk og de andre fra Alternativet mener det, når de siger, at der er en anden vej end den traditionelle – og ser man på meningsmålingerne, er det tydeligt, at der findes mange danskere, som netop ønsker denne helt anden tilgang til det at være politisk og en del af folkestyret.

Empati, generøsitet, mod og humor er fx også nogle af de begreber, som Alternativet iflg. Uffe Elbæk bruger bevidst, både i tilgangen til det politiske liv og i partiets politik. Det gælder fx når vi taler arbejdstid, hvor partiet gerne ser den fleksible 30 timers-uge indført.

Danmarksbloggen siger top. Et solidarisk samfund, hvor vi deles om både arbejde og goder, giver rigtig god mening – især når det gøres på dén måde, at børnefamilier kan arbejde endnu mindre.

Eneste problem er måske, om vi har tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft til især de vidensintensive job, hvis alle skal arbejde 30 timer. Men det må kunne løses på sigt. For det giver god mening at deles om arbejdet, så alle kan være med i samfundet – og ja, det kan hænge sammen økonomisk iflg. blandt andet professor i økonomi Jesper Jespersen fra RUC.

Skal vi overleve som velfærdssamfund, er vi simpelthen nødt til at tænke anderledes – også landbrugsmæssigt – er holdningen.

Danmarksbloggen er enig. Det gamle system med rovdrift på jordens ressourcer har spillet fallit. Samtidig ødelægger den stigende ulighed også samfundet. Satses der derimod på grøn energi og økologi, kan et nyt dansk virksomhedseventyr vente forude – foruden at vi bliver bæredygtige og socialt ansvarlige – og solidariske.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *