Når medmenneskeligheden udfordres …

Flygtninge fra Syrien, folk fra Afrika og andre steder, der søger et bedre liv – alle kommer de til Europas grænser nu … og de er mange hundredtusinder … og hvad skal Europa gøre?

Hjælpe dem er det umiddelbare – humanistiske og kristne – svar. Men spørgsmålet, som brænder og nager, er: Hvor mange kan vi klare, inden vores samfund bryder sammen? Inden der er kommet for mange, som skal have hjælp, men som qua deres lave uddannelse ikke kan bidrage med noget. For det er OGSÅ faktum, selvom det lyder hårdt og næsten umenneskeligt.

Et andet perspektiv er så vores manglende lyst til at dele vores goder … en mangel, som vi i øvrigt deler med både de asiatiske og de rige muslimske lande, der absolut intet gør for andre end dem selv.

Danmarksbloggen har ikke svaret på noget af det. Men Danmarksbloggen ved, at vores medmenneskelighed udfordres, og mennesker dør, og lande over hele verden svigter, når i hundredtusinder af mennesker med en anden baggrund end den europæiske søger vores lande – og alt vi gør er at lappe lidt hist og her.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *