Valgduel: Så kom Løkkes indre DF´er og LA´er ud

Sidste søndag var det TV2, der havde statsministerkandidaterne i duel. I aften var det så DR1´ s tur.

Temaerne var ikke overraskende velfærd, arbejdsløse, skatter, udlændinge og sundhed. Og såvel Løkke som Thorning sagde begge to, hvad man kunne forvente – og hvad de i øvrigt har sagt gennem dén halvanden uge, som valgkampen har kørt indtil videre. Det nye var tonen, som var både skarpere og mere direkte end den har været før.

Det så man især i debatten om flygtninge, hvor Løkke gjorde Thorning ansvarlig for de flere flygtninge, som kommer til Danmark i disse år. Men hvor faktum er, at der er flere flygtninge i verden idag end nogensinde siden 2. verdenskrig, men hvor Thorning-regeringen alligevel har indført stramninger for første gang i 12 år.

Men det var åbenbart ikke nok for Løkke, der heller ikke svarede på, hvorfor han ikke vil være med til at få flygtninge ud på arbejdsmarkedet, så de kan integreres i samfundet. En mærkelig holdning, især når man betænker, at dansk erhvervsliv efterlyser mere arbejdskraft.

Danmarksbloggen noterede sig også, at Løkke gjorde et stort nummer ud af at give BÅDE mere velfærd og samtidig flere skattelettelser. Noget, der simpelthen ikke kan lade sig gøre – heller ikke selvom vi skærer i ulands-hjælpen.

Det store problem er også, at Løkke ikke vil fortælle om sin finansiering. Han vil fx ikke fortælle, hvorfra skattelettelserne skal komme.

Så stemmer man på Løkke, køber man i flere sammenhænge katten i sækken.

Men ikke når det kommer til sundhed. For så ved vi, hvad der venter, hvis man stemmer på Løkke: Nemlig nulvækst og nedskæringer i den offentlige sundhed, men flere penge til privatfinansieret sundhed, så dem, der i forvejen har, kan få endnu mere – og privathospitalerne kan skumme fløden på de sygdomme, der er lette at behandle.

Men som sædvanlig svarede Løkke ikke klart på brændende – og for alle danskere relevante – spørgsmål, som fx om det skal koste penge at gå til lægen. Men skal Venstre få deres skattelettelser igennem, kan det kun gøres med øget brugerbetaling hos lægen – og det vil igen give en social slagside.

Men Løkke er som bekendt heller ikke modstander af social ulighed. Social dumping er fx noget af det, som Løkke nemt kan se en løsning på: Nemlig at danskere skal arbejde på samme lave løn som østeuropæerne. En løn, så lav at ingen kan leve af den i Danmark. Men for Venstre betyder kun middel- og overklassen noget.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

1 thought on “Valgduel: Så kom Løkkes indre DF´er og LA´er ud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *