Lars Liebst scorer Tivoli-millioner

Det giver bare ikke mening.

For et par år siden skar Tivoli så kraftigt ned på både Promenadeorkesteret og Big Bandet, at der reelt var tale om en lukning af de to hæderkronede orkestre.

De var for dyre i drift, lød begrundelsen.

Alligevel er der råd til at give Tivolidirektør Lars Liebst og økonomidirektør Claus Dyhr 12,5 millioner kroner i løn, bonus og pension. Et beløb, der svarer til en fjerdedel af Tivolis overskud sidste år.

Læs mere her: http://finans.dk/finans/erhverv/ECE7596391/L%C3%B8nnings-jackpot-til-Tivoli-toppen—fik-en-fjerdedel-af-overskuddet/?ctxref=ext

Det er ikke alene grådigt – det giver heller ikke mening. Og galskaben fortsætter.

For hvordan kan Tivoli i grunden få råd til at bygge – og drive – et nyt ballethus, når der ikke er råd til de to orkestre? For nok fik Tivoli nej af Københavns kommune til det første forslag, men mon ikke der kommer et nyt. Prisen vurderes at være cirka 130 millioner kroner.

Det lugter langt væk af, at Peter Bo Bendixen, Tivolidirektør Lars Liebsts protegé, skal have noget sjovt at lege med. Men hvorfor, når vi allerede har Den Kgl. Ballet, der er og vil fortsætte med at være niveauer bedre end det, som Tivolis balletskole kan præstere?

Hvorfor kaste kvalitet og arvegods som Promenadeorkesteret og Big Bandet overbord? En handling, der smadrer eventyret i Den Gamle Have – og som nu også er fuldstændig ulogisk rent økonomisk.

For hvorfor skal pengene ende i Liebst´s lomme, når de kunne gå til den kultur, der engang gjorde Tivoli til et eventyr?!

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

2 thoughts on “Lars Liebst scorer Tivoli-millioner

  1. Ach du lieber Liebst ……..

    Principielt kan man vel aflønne et geni eller for den sags skyld det modsatte som det nu passer bestyrelsen – det kan ikke forarge mig. Trist er det derimod at lønnen er fastsat for en arbejdsindsats i et forhold, hvor hverken bestyrelse eller direktør har fattet ideen, det unikke og mulighederne i institutionen Tivoli, som med sin have, sine artister og musik på glimrende vis førhen repræsenterede det danske kombineret med underholdning i verdensklasse. Herlighederne er – som alle ved – under hastig forandring – blomster bliver til plastik, underholdningen baseres langt hen ad vejen på amatører og med “verdenssensationer” som “Hundens dag” o.l. – mens musikere og artister arbejdsløse betragter det nogle måske ville driste sig til at kalde resultatet af stærkt reduceret kulturel forståelse og indsigt. Enige er vi imidlertid ikke alle og det må med beklagelse konstateres at bemeldte hr Liebst senest har modtaget anerkendelse for sine kulturelle og fædrelandsnyttige bedrifter af selveste nationens overhoved – hvis kulturelle orientering i parentes bemærket også synes at have taget en uventet drejning gennem de senere år.
    “Således forgår al verdens herlighed” – ach du lieber ……..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.