Bilderberg: Skyggemagt eller børnehave?

Sig navnet Bilderberg – og folk deler sig som regel i to grupper:

Dem, der ikke ved, hvad der tales om – og så dem, som mener, at vi her har at gøre med en slags organisation, der er en skyggemagt, der styrer regeringer og ledere over hele verden, og som kan bestemme verdens gang og fx udløse finanskriser o. lign.

Og nu skal denne mærkelige og meget hemmelige klub holde årsmøde et sted i Danmark – præcist hvor og hvornår vides ikke, omend en Facebook-side hævder, at det sker på hotel Marriott i København fra d. 29. maj til d. 1. juni. For møde i Bilderberg i Danmark i 2014 skal der være.

Danmarksbloggen finder det tåbeligt, at Bilderberg holder informationerne så hemmelige.

Det er faktisk fuldstændig ligesom en flok børn i børnehaven, hvor nogle børn siger til nogle andre børn:

Æh – bæ – bu. I må bare ikke være med i vores klub, vi har hemmelige regler nemlig. Ja, I må ikke engang vide, hvor vi mødes – eller hvornår. Æh – bæ – bu. Men hvis I er rigtig søde ved os, kan det godt være, at I en dag må være med. MÅSKE!!!!

Barnligt, ikke? Men ikke desto mindre præcis hvad Bilderberg gør. Bilderberg, som af dem, der har været med til et møde eller to, omtales som et uformelt mødested for verdens ledere og andre af “en vis betydning”, der under konference-lignende forhold i de 2½ dage mødet varer kan netværke og samtale på en helt anden måde end normalt.

Men det er dog det værste vås.

For en ting er at mødes udenfor referater og dagsordner og snakke frit og åbent om sagerne. Det har alle brug for, også verdens ledere. Men hemmelighedskræmmeriet om HVEM der er med, HVORNÅR de mødes og HVOR de mødes er i bedste fald direkte barnligt. I værste fald ødelæggende for demokratiet.

Men det er altså det psykologiske niveau, som deltagerne til Bilderberg-møderne åbenbart er på. De samme deltagere, som for en dels vedkommende er verdens ledere, og dér ligger det rigtige problem.

For nej, der er ingen beviser på, at Bilderberg er en skyggemagt, der vælter regeringer, skaber finanskriser eller tilsvarende. Alt det er formentligt blot fantasi og konspirationsteori, når den er bedst (eller værst).

Men faktum er, at Bilderberg – i bedste fald – er en organisation, der med sit hemmelighedskræmmeri og sin lukkethed, virker som en klub for små børnehave-børn, der har brug for at få demonstreret, at de er de udvalgte. Og dét er fjollet, umodent og totalt latterligt.

Men det er desværre mere end det. Det er også et endog meget stort problem, at vi i den såkaldte frie og demokratiske del af verden har en sådan organisation, der er udenfor enhver demokratisk kontrol, og hvorfra der ikke må skrives eller på anden måde kommunikeres noget ud.

På den lange bane undergraver en organisation som Bilderberg derfor demokratiet og troen på demokratiet. Det er mere end skadeligt for det frie folkestyre, når lederne i de demokratiske lande tilsyneladende har brug for at mødes på denne måde.

Og så er det sådan set ligegyldigt, om de diskuterer verdensøkonomien eller deres egne livretter. Det er lukketheden, der er problemet.

Så derfor: Hvis Bilderberg er den diskussions- og konference-klub, som det hævdes, så sig det. Fortæl om behovet for blot et par dage at snakke frit og udenfor referat. Det kan godt gøres uden at bryde nogens fortrolighed.

Noget af det tætteste, som man i dansk presse har været på at høre, om hvad der sker i Bilderberg, er tidligere DONG-direktør Anders Eldrup, der til Videnskab.dk i 2012 medvirkede i nedenstående artikel:

http://videnskab.dk/kultur-samfund/anders-eldrup-sadan-er-bilderberg-i-dag

En spændende artikel, der desværre ikke giver nogen entydige svar. Så endnu har vi ikke svaret på, om Bilderberg er skyggemagt eller børnehave.

Danmarksbloggen tror mest det sidste, men det er desværre utilpassede og opmærksomhedssøgende “børn” med altfor meget magt.

Læg dertil at disse “børnehave-børn” helt åbent vedstår, at de netværker med hinanden i de 2½ dage, som et Bilderberg-møde varer.

Så gad vide, hvor mange private job-tilbud det kaster af sig til kommende eks-statsledere? Og store ordrer fra staterne til de erhvervsledere, der deltager? Og mere af samme skuffe. Ja, det er der ingen, der ved. For der kommer jo ikke nogen information ud fra Bilderberg-møderne. Og netop dén slags aftaler er langt mere sandsynlige end mystiske teorier om skygge-regeringer og lignende.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

1 thought on “Bilderberg: Skyggemagt eller børnehave?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *