Danmarkbloggen anmelder statsministerens nytårstale

Sikke en fortælling statsminister Helle Thorning-Schmidt fortalte i går aftes i sin nytårstale.

Nemlig den smukke fortælling om et Danmark, hvor der bliver passet på de svage, hvor de ældre har en tryg alderdom, hvor unge kan få en gratis uddannelse, hvor arbejdsløse ikke skal frygte for dagen og vejen – og alle de andre velfærdsgoder, som vi havde engang.

Ja, netop engang.

For det velfærdssamfund, som Socialdemokratiet var hovedarkitekt på i sidste århundrede, er de selv ved at bryde ned sten for sten. Senest i forbindelse med finansloven, som blev indgået med blandt andet Venstre, der er mere klar end nogensinde til at slagte velfærdssamfundet fuldstændigt i skattelettelsernes navn.

Det giver ikke mening.

Danmarksbloggen ønsker mere end noget andet, at Socialdemokratiet i den førte politik traf beslutninger, der passede med den fortælling, som statsministeren kom med i går aftes.

For en ting havde hun ret i. Det er ikke en naturlov at skulle afmontere velfærdssamfundet. Det er noget, som vi selv bestemmer.

Og Danmarksbloggen er ikke i tvivl om, hvad vi skal vælge, når valget står mellem det mørke angst- og egoisme-baserede junglesamfund, som Venstre og Liberal Alliance ønsker – og så det lyse trygheds- og fællesskabs-baserede solidaritets-samfund, som statsministeren talte om igår.

For der er en forskel – og der findes vel også politikere blandt Socialdemokraterne, som stadig vil denne forskel. De sidder bare ikke i stats- eller finansministeriet. Desværre.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

2 thoughts on “Danmarkbloggen anmelder statsministerens nytårstale

  1. Ja, hvorfor nævnte hun ikke kontanthjælpsmodtagerne, dagpengemodtagerne der er røget ud, nedskæringerne i ældreplejen, børnene, skoleelever og lærere. Der er allerede skæret i alt for meget kernevelfærd. Noget som ellers netop er Venstres livret

  2. Haloo haloo En socialdemokratisk borgerlig nytårstale er ikke en tale der tilgodeser små detaljer i samfundet, men en tale på et overordnet plan. Når det så er sagt, ja så var det en slap tale uden særligt indhold – Hvis jeg skriver, at vi skal passe på miljøet – ja så kan vi alle være enige om dette – dette var essensen af talen – dvs. en folkelig orgasmetale – en tale vi alle kunne lide. Ingen ramt – ingen såret.

    Hvis kritikkerne ønsker en anden tale, så skal de jo også vælge en anden statsminister – en statsminister med nogle holdninger og ikke blot den leverpostej vi har nu

    Så kære venner talen var et udtryk for indholdet i den folkevalgte statsminister vi demokratisk har valg – så kritikken er desværre ikke berettiget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *