Bare fordi man er gammel, er man jo ikke selvrensende

Langt de fleste danskere går i bad en gang om dagen. Men den praksis stopper, når man når en alder, hvor man skal have hjælp til at komme under strålerne. På det tidspunkt skal man nemlig være taknemmelig, hvis man kan komme i bad en gang om ugen.

Det er imidlertid noget, som Enhedslisten vil lave om. Et af deres krav for at stemme for finansloven er, at alle ældre har ret til bad to gange om ugen. Rygtet vil endda vide, at Enhedslisten er parat til at tage et valg på det krav.

Men giver det overhovedet mening at kalde Danmark for et velfærdssamfund, når vi kan diskutere, om ældre skal have ret til bad en eller to gange om ugen? Burde vi ikke kunne tilbyde ældre som yngre med hjælp behov til hygienjen et dagligt bad?

I sidste uge var det toilettets dag, hvor der verden rundt var fokus på de mange millioner mennesker, der ikke har adgang til et toilet. Det var alle i Danmark enige om var ganske forfærdeligt, og der blev grinet af fx inderne, der hellere ville bygge templer end få indlagt toiletter.

Men hvor meget bedre er vi selv, når vi tilsyneladende i dén grad kan lade hånt om ældres behov for at blive rene? Bare fordi man er gammel, er man jo ikke selvrensende.

Men netop den opfattelse er tilsyneladende en udbredt holdning på Christiansborg, hvor penge betyder mere end mennesker – og især de mennesker, der som disse ældre ikke råber op og gør krav på deres rettigheder, og derfor er lette at ignorere og træde under fode.

Danmarksbloggen mener, at det er horribelt at kalde Danmark for en velfærdsstat, og så samtidig diskutere om ældre har ret til bad en eller to gange om ugen. Så er vi ikke længere blot i nærheden af at være en velfærdsstat, så er vi blevet en minimalstat godt på vej mod nulpunktet.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

2 tanker om "Bare fordi man er gammel, er man jo ikke selvrensende"

  1. We are the best custom essay writing and research paper writing agency that offers Custom College Papers and other academic tasks. Our Pre Written Research Papers can be a game changer to your academics since we have qualified writers who understand what you need.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *