Finansloven 2014 eller hvor meget sodavand og øl går der på en vision?

Hvor meget sodavand og øl går der på en vision? Åbenbart ikke mere end nogle få flasker, når man kigger på den i går aftalte finanslov. For det blev en blå finanslov med blandt andet 800 millioner til fremrykkede skatte- og afgiftslettelser.

http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2013/11/26/214831.htm

En finanslov, som regeringen prøver at sælge som et bredt forlig over midten, selvom den lader de svageste i samfundet i stikken endnu engang til fordel for dem, der allerede har, så de kan få endnu mere. Det giver ikke mening i det hele taget – men det giver slet ikke mening, når regeringslederen er socialdemokrat.

For hvad er der sket med visionen om et Danmark, hvor få har for meget og færre for lidt? Den vision er åbenbart suspenderet ligesom det forhøjede medlemsfradrag til fagforeningerne, som nu ikke længere er en del af finansloven.

Regeringen er altså godt i gang med at underminere sit eget grundlag til fordel for et finanslovsforlig, som den kalder for en sejr for det brede samarbejde over midten.

Og ja, finansloven for 2014 er et samarbejde over midten. Men man skal være mere end almindelig farveblind for at tro på, at det er et bredt samarbejde i betydningen, at det rummer både rødt og blåt.

Finansloven er nemlig ligeså blå, som himlen var det i går på en af novembers sjældne solskinsdage. Kun et parti – Enhedslisten – stod nemlig i denne sag for de røde, medmenneskelige værdier.

Danmarksbloggen er skuffet – men desværre ikke overrasket – over, hvor legende let den siddende regering smider arvesølvet om medmenneskelighed og ansvar overbord for at få en finanslov igennem.

Det er business as usual i Dannevang i disse år … desværre.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk 

4 thoughts on “Finansloven 2014 eller hvor meget sodavand og øl går der på en vision?

  1. Så sandt – og så sørgeligt…! Det er efterhånden mere end almindeligt vanskeligt at få øje på noget der bare kunne minde om det, man troede var socialdemokratiske grundværdier (for slet ikke at tale om SF-politik!) hos den siddende regering. De skulle skamme sig – og så i øvrigt se at få meldt sig ind i de partier, hvis programmer svarer til deres faktiske holdninger. Så almindelige mennesker har en chance for at vide hvad de stemmer på næste gang der er valg!!!

  2. Hvor er det trist, sidder og ser Helle Thorning-schmidt på dr2. hvor hun fører sig frem, trættende at hører og se, hvor hun forvente at der ingen ting er sket. Hvor efterlader det SF? under spærregrænsen.

  3. Ja, finansloven er blå med blå stemmer også fra S og SF. De radikale har længe været blå. Jeg vil have Friis-Bach som leder af Radikale

  4. Our Purchase College Research Papers are meant to relieve students of the stress they go through as they carry out their academic tasks. Our essay writing agency is not meant to enable students to complete their Cheap Assignment Writing tasks but also, submit papers that stand out among others in the class.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *