Cyberterror nytårsaften – eller?

TDC har ifølge DR´s hjemmeside været ude og sige følgende: ”Der er tale om et kompliceret nedbrud, som kræver detaljeret viden om Yousees setup og tv-platform. Vi vurderer på den baggrund, at der er tale om en bevidst skadelig handling, oplyser koncernchef Pernille Erenbjerg.” Citat slut.

Læs mere her: http://www.dr.dk/nyheder/penge/tdc-anmelder-yousees-kabelbrud-nytaarsaften-til-politiet

Dét kan man så vælge at grine af, hvis man mener, at det måske blot var en dårlig joke at forhindre danskerne i at se Dronningen sige ”Gud bevare Danmark” kl. 18 og se Rådhus-urets klokker ringe det nye år ind kl. 24.

Men det er ikke en dårlig joke. For HVIS der er tale om udefrakommende kræfter – og det ikke bare er YouSee og TDC´s egen eventuelle uduelighed, så er det skræmmende, at det kunne ske. Og hvad vil eventuelt blive det næste, som disse hackere kaster sig over? Hvem er de? Hvorfor gør de det? Og var nytårsaften bare en generalprøve?

For alt – som i ALT – i vores samfund, også de livsvigtige forsyninger af vand, varme og strøm, styres af it-systemer, der nu helt åbenbart ikke er mere sikre, end at de kan hackes. Cyberterror er en reel trussel. Det har folk i it-verdenen vidst altid. Nu ved alle vi andre det så også …

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *