Folkemødet Møn – en lillesøster, der gerne vil være større

Om to uger – lørdag d. 27. august – løber Folkemødet på Møn af stablen.

Danmarksbloggen har interviewet formanden Lise Lotte Møller om folkemødet før, nu og fremover. Læs interviewet her.

Hvordan har I det med at blive kaldt lillesøsteren til Folkemødet på Bornholm?
Det har vi det rigtig godt med! Folkemøde Bornholm er Roskilde-festivalen, og vi vil i fremtiden gerne være Langelandsfestivalen 

Hvad forventer I af Folkemødet på Møn? Både i år – og på sigt? Vil I gerne være ligeså store som Bornholm?
Vi forventer flere folk, og vi forventer at udvide til to dage. Men det er ikke planen at blive større end Bornholm, omend der er plads til flere folkemøder.

Hvem kommer og taler til Folkemødet på Møn i år?
Vi lavede den aftale med de andre partier, at alle partier i Folketinget skulle have mulighed for at have en taler på hovedscenen = Ni debatter.
Det kniber så for de små partier at stille med en. Men Søren Gade fra Venstre kommer blandt andet. Og på scenerne er der mange forskellige som fx Dennis Christensen fra FOA, Andreas Kamm fra Dansk Flygtningehjælp, Rasmus Nordqvist fra Alternativet, Mette Gjerskov fra Socialdemokratiet med flere.

Og hvad skal man som tilhører især glæde sig til?
Debatten mellem Anders Bondo og Pernille Rosenkrantz-Theil bliver spændende. Men også bare de mange mange organisationer og foreninger, der deltager – og så det flotte program på ungescenen.

Hvorfor, hvordan og hvornår startede Folkemødet på Møn i det hele taget?
Det startede d. 28. juni 2014, hvor vi var nogle socialdemokratier, der mødtes for at lave en sommerfest og endte med at have planlagt et folkemøde, som blev afholdt for første gang syv uger efter.

Så var der ikke noget med, at det i starten blev opfattet som et socialdemokratisk projekt – men at det siden har ændret sig og fået en mere bred politisk orientering?
Jo, men nu består bestyrelsen af flere forskellige folk. Men jo, det startede som et socialdemokratisk projekt, der prøvede at hive alle med ind. Dengang blev det også holdt hos Pernille Rosenkrantz-Theil, men siden har vi flyttet lokalitet af samme grund.

Og hvad med det lokale islæt – I gør meget for at få lokale kræfter til at stille op med en bod, hvordan bliver det modtaget?
Rigtig godt modtaget. Vi har en lokal scene med mange tilhørere, mange lokale foreninger og mange frivillige og god lokal økonomisk støtte.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.