Stigende ulighed, men de blå er ligeglade

Finansloven for 2016 vil skabe øget ulighed. Men de blå er ligeglade. Læs mere her: 

http://www.dr.dk/nyheder/politik/blaa-finanslov-goer-uligheden-i-danmark-stoerre

Dansk Folkeparti´s formand Kristian Thuelsen Dahl siger for eksempel i ovenstående artikel: “Det vil jeg gerne stå på mål for, også selvom det måtte påvirke gini-koefficienten. Det handler om, at den ganske almindelige, gennemsnitlige danske familie får bare lidt bedre muligheder for at agere i dagligdagen.” Citat slut.

Og Søren Pape Poulsen (K) er i artiklen citeret for: “For mig handler det om, hvordan et samfund tager sig af de mest udsatte grupper. Det er det, jeg synes, man skal måles på. Ikke hvad forskellen er fra den, der har mindst til den, der har mest.” Citat slut.

Det er for en gangs skyld ærlig snak fra DF´s side – nemlig at det for dem IKKE handler om de svage og de udsatte. Den konservative formand udviser derimod en himmelråbende uvidenhed, når han kan sige, at uligheden ikke har noget at gøre med at tage sig af udsatte grupper.

For det er lige præcis det, som det har. Jo mere ulige et samfund er, jo mere uroligt er samme samfund. Dertil kommer, at ulighed IKKE fremmer væksten.

Tværtimod så fremmes vækst af lighed, tillid og sammenhængskraft – altså alt det, som ikke betyder noget for de blå, som tværtimod med denne finanslov øger uligheden og afmonterer velfærden.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *