Fredagsoplæg: Forpligtelsen til at hjælpe og Dansk Røde Kors

Så er det fredag – og dermed tid til Danmarksbloggens serie:

Fredagsoplægget til en værdi-debat med udgangspunkt i aktuelle problemstillinger

Denne fredags værdi-oplæg handler om:

Forpligtelsen til at hjælpe – også udenfor landets grænser

At Danmark er et af verdens rigeste lande er en sandhed så gammel og slidt, at de fleste nærmest har glemt, hvad det egentlig vil sige at være et af verdens rigeste lande.

Så derfor en lille reminder: At være et rigt land betyder, at man har rigeligt af mad, medicin og andre livsfornødenheder – plus masser af alt det andet, som gør livet dejligt, men som ikke er nødvendigt.

Og ja, der er problemer – endog store problemer – med at fordele goderne i Danmark, så få har for meget og færre for lidt, som et gammelt slogan engang sagde dét så rammende.

Men derfor har vi alligevel en forpligtelse til at hjælpe ude i verden, hvor nøden er så stor, at det er de helt basale ting som mad og vand, der mangles. At mennesker dør af sult eller lever på et eksistensminimum og absolut INTET har.

På søndag samler Dansk Røde Kors ind som altid første søndag i oktober – og Danmarksbloggen vil på det kraftigste opfordre alle til at give en skærv, når der ringes på døren – eller hvis man har tid og mulighed selv gå en runde med indsamlingsbøssen.

Der findes nemlig ikke noget bedre her i verden end at hjælpe andre … både dem der bor tæt på og dem der bor langt væk. De – vi – er alle hinandens næste …

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

1 thought on “Fredagsoplæg: Forpligtelsen til at hjælpe og Dansk Røde Kors

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *