Gud glemte at tage patent …

Læser man i Biblen, kan man i Gl. Testamente læse, at Gud skabte verden på seks dage – men så hvilede han sig også den syvende.

Det var nok lidt dumt. Han skulle istedet have brugt (søn)dagen på at tage patent på hver eneste plante, eneste dyr, eneste alting …

For fra på søndag er det for sent – også for Gud.

Fra på søndag (hvis vi stemmer ja til patentdomstolen) vil der nemlig blive taget patenter på alt mellem himmel og jord i Europa, også levende organismer, viden, it-værktøjer og andet, som ellers hævdes at være undtaget, men som store virksomheder med dyre stjerneadvokater alligevel kan få lov til at tage patent på.

Fx meloner, tomater og broccoli: http://noah.dk/patenter-er-melon-en-opfindelse/

Og her side til links om patenter på både planter og software: http://kigoglyt.com/?p=596

Fra på søndag vil store økonomiske interesser derfor eje det, som i virkeligheden er vores allesammens: Naturen, viden og alt det andet, der skaber verden og de gode levevilkår.

Vi har en lille spinkel chance endnu: Nemlig at stemme nej til patentdomstolen og opfordre alle vi kender til at gøre det samme.

Alternativt kan man selvfølgelig håbe på, at Gud griber ind og gør noget ved sagen. Omvendt er han rimelig voldsom, når han handler. Tænk fx på at smide folk ud af Paradiset, syndfloden, ildregnen over Sodoma og Gomorra, at sende sin egen søn ned for at blive korsfæstet.

Og det er måske trods alt lige i overkanten, også selvom vi taler om patentdomstolen.

Danmarksbloggen vil derfor istedet anbefale alle at stemme – og at stemme nej til patentdomstolen.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

En tanke om "Gud glemte at tage patent …"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *