Bliver Lise Lotte Møller i Socialdemokratiet?

Danmarksbloggen følger formand for Socialdemokraterne i Vordingborg Lise Lotte Møller op til kommunalvalget, hvor hun skal bruge omkring 250 personlige stemmer for at være nogenlunde sikker på at få en plads i Vordingborg kommunes kommunalbestyrelse.

Men hvem er Lise Lotte Møller? Hvad vil hun, hvis hun bliver valgt? Og hvordan vil hun sørge for at blive valgt? Danmarksbloggen har stillet Lise Lotte Møller fem klassiske og fem skarpe spørgsmål.

De fem klassiske er:

1) Hvorfor er du socialdemokrat?
Jeg er født socialdemokrat. I min familie har alle været socialdemokrater. Jeg har dog været forbi det gamle VS, inden jeg for 18 år siden meldte mig ind i Socialdemokratiet. Jeg er socialdemokrat, fordi det for mig er partiet, der rummer alle, der sørger for, at de bredeste skuldre bærer mest, og at alle er med.

2) Hvorfor skal Vordingborg kommunes borgere stemme på dig?
Det skal de, fordi jeg vil arbejde for en positiv og innovativ udvikling af Vordingborg Kommune. Det er ofte sådan, at folk gerne vil have udvikling, men ikke tør forandring. Jeg mener, at udvikling og forandring er nødvendig, hvis Vordingborg skal gøre sig gældende.
Derudover er det vigtigt for mig, at vi har en forsat udvikling af vores folkeskole, indsats på ældreområdet og bedre infrastruktur. Det gælder både offentlig transport, kommunikation (internet og telefon) og gode veje at køre på.

3) Hvilke udvalg/områder vil du gerne arbejde med, hvis du bliver valgt?
Socialområdet. Børn/unge. Kultur.

4) Hvad vil du gøre for at blive valgt?
Jeg deltager så mange steder som muligt på gader og torve. Derudover er jeg gået i gang med at gå dør til dør i vores kommune, hvor jeg vil forsøge at besøge 400 – 600 hustande.
 

5) Hvor meget bruger du de sociale medier i valgkampen?
Jeg bruger Facebook. Alt hvad jeg laver, eller hvad vi laver som parti, det forsøger jeg at lægge på.

De fem skarpe er: 

1) Hvis du selv skal vurdere: Hvor stor sandsynlighed er der for, at du bliver valgt?
Svært spørgsmål, men jeg tror på det. Ellers havde jeg ikke stillet op. Dog er vi mange kandidater til pladserne, og alle er jo gode og dygtige folk!

2) Hvem tror du, der stemmer på dig? Flest kvinder, flest mænd, ældre, yngre?
Kvinder stemmer ofte på kvinder – men vi er mange kvinder på listen! Jeg tror dog, at min vælgerskare er bred, da jeg både er ”indfødt” (min mor er fra Møn), og derfor er der mange ældre folk, der kender mig. Og så har jeg haft en del elever i skolen, som nu er blevet gamle nok til at stemme, og så er der deres forældre. Derudover er der kollegaer og naboer. Så det spænder vidt. Og nej, ingen bestemt gruppe, men jeg får nok flest stemmer på Møn.

3)  Vordingborg kommune er en stor kommune, og du bor på Møn. Er du så mere Møns kandidat end hele Vordingborgs kandidat?
Selvfølgelig er jeg den lokale stemme i kommunalbestyrelsen. Men jeg tror ikke på, at vi kan ødelægge en del af kommunen ved at bygge nyt et andet sted. Hver del af kommunen er unik – og hvis der bliver gjort en indsats ét sted, vil det smitte af på de omkringliggende områder.

4) Kan du love at blive i Socialdemokratiet valgperioden igennem – eller kunne du finde på at skifte parti?
ALDRIG. Som sagt er jeg født socialdemokrat. Hvis jeg er utilfreds, bliver jeg i partiet og kæmper indefra!

5) Kan du passe både dit fuldtidsjob og dit politiske hverv, hvis du bliver valgt?
Ja! Det kan andre, og det kan jeg også. Derudover er jeg kendt for mit høje aktivitetsniveau.

Næste afsnit om Lise Lotte Møller og hendes kamp for at komme i kommunalbestyrelsen kommer på torsdag, hvor Danmarksbloggen vil følge op, hvad Lise Lotte Møller har lavet i dag tirsdag d. 5. november og i morgen onsdag d. 6. november – og hvad hun skal lave torsdag d. 7. november – og hvorfor.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk 

En tanke om "Bliver Lise Lotte Møller i Socialdemokratiet?"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *