Private firmaer som navne på metro-stationer

Metrobyggeriet i København er dyrt og tager tid. Men nu kan der komme flere penge i kassen. Mange, mange penge. For nu kan private virksomheder og andre med pengepungen i orden købe retten til at navngive en af de metro-stationer, der ligger i nærheden af dem selv. Ideen kommer fra Stockholm, hvor private virksomheder skal kunne købe stationsnavne i den stockholmske tunnelbane. Se mere her:

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/m-salj-tunnelbanenamn-till-foretag

Så nu kan Kongens Nytorv bliver til Magasin Station eller måske Port d´Angleterre. Amagerbro til Amagercentret Station. Islands Brygge til Haraldsborg Bodega Junction. Kastrup bliver selvfølgelig til Den Blå Planet. Ørestad skal hedde Fields Gate. Nørrebro kan blive Shawarma Station. Christianshavn kan blive Christiania eller måske bare Hippie Town.

Marmorkirken kan beholde sit navn, men kan også – hvis Kongehuset ønsker at bruge apanage på det – komme til at hedde Amalienborg Central. Eller måske (med det franske islæt i kongehuset in mente) vil det være bedre med Place des Royales? Kongens Enghave kan skifte navn til Carlsberg Station. Hovedbanen bliver Tivoli Station, Rådhuspladsen bør hedde Pride Square året rundt – og hvem ved?

Måske Nørrebro Runddel så kan hedde 1. April Station? For i Danmark er vi kun April Fools én gang om året – i Stockholm er Moderaterna (nogenlunde svarende til de danske konservative bortset fra at de er det største borgerlige parti hinsidan) det åbenbart hele året.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.