Ulige jobvækst

Jobvæksten er essentiel, når en region skal udvikle sig. Men den er – som så meget andet – ulige fordelt.

Læs her hvad formand for Socialdemokraterne i Vordingborg Lise Lotte Møller skriver:

Min første tanke – da jeg så i Ugebladet A4, at jobvæksten går uden om Vordingborg – var at fryde mig over, at Venstres politik i kommunen ikke levede op til de løfter, de gav ved kommunevalget i 2013.

Men dette er alligevel for alvorlig en sag til, at vi kan stå på hver vores side og råbe, hvis skyld det er.

Væksten går nemlig udenom Vordingborg – ja, i det hele taget går den udenom hele det sydlige Sjælland og øerne. Væksten i region Sjælland er den laveste i hele landet. På landsplan er væksten 1,6 %, men i regionen Sjælland blot 0,7 %, og det end ikke i vores område.

Til sammenligning buldrer Hovedstaden frem med 2,1 %.

Derfor er tiden ikke til at slås om, hvem der er skyld i hvad, men om at finde løsninger. Vi skal satse på den vækst, der vil komme med en Fermern-forbindelse i fremtiden – og forhåbentligt snart med byggeriet af en ny Storstrømsbro.

Derudover har Vordingborg så meget andet at byde på og lægger kun1 time fra København og snart 1 time til Hamborg.

Lad os sætte visioner på dagsorden og helst i samarbejde med resten af regionen. Vi har de bedste muligheder – den skønneste natur – de bedste fødevarer – masser af plads. Derudover har vi en arbejdsstyrke, der ligger nummer et, hvis vi læser statistikken bagfra. Så der er plads til forbedringer, og der er brug for de hænder og de hjerner ude på arbejdsmarkedet, der skriger på uddannet arbejdskraft.

Sæt i gang – lad os gøre det sammen for Vordingborgs skyld og for region Sjællands skyld. Det er nu, mulighederne er der!

Danmarksbloggen er enig. Det er grotesk, at der er så store forskelle i et så lille land som Danmark. Men det er der – og det går stærkt den gale vej i øjeblikket.

Skrevet af: formand for Socialdemokraterne i Vordingborg Lise Lotte Møller og Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *