Lise Lotte Møller: Rockerne skal ud af Vordingborg

Danmarksbloggen følger som bekendt formand for Socialdemokraterne i Vordingborg Lise Lotte Møller op til kommunalvalget, hvor hun skal bruge omkring 250 personlige stemmer for at være nogenlunde sikker på at få en plads i Vordingborg kommunes kommunalbestyrelse.

I dag handler det om de rockere, der igennem lang tid har været et stort problem i Vordingborg kommune – og som er den direkte årsag til at der i aften er et stort borgermøde om sagen med deltagelse af blandt andet justitsminister Morten Bødskov. Lise Lotte Møller vil selvfølgelig også være tilstede.

“For rockerne er et kæmpeproblem for hele Vordingborg kommune,” siger hun.

Hvad håber du at kunne opnå ved at få landets justitsminister på besøg?
Lise Lotte Møller svarer: “Det bedste ville selvfølgelig være, hvis vi kunne få rockerne helt ud af kommunen. Men det kan godt blive svært, selv med den nye bandelov og reglerne om at foreninger ikke må holde til i centrum af Vordingborg. Men jeg håber, at Morten Bødskov kan fortælle os, at vi – når der igen sker noget à la det skyderi, som der var i vinters ved Vordingborg station – har nogle muligheder, så vi kan få rockerne væk fra den centrale del af byen, hvor de bor nu. Få dem ud et sted, hvor der ikke er ligeså mange mennesker. For dér kan de – trods alt – gøre mindre skade, når der bliver ballade igen. For med deres adfærd er det ikke et spørgsmål om, men om hvornår balladen kommer, ja måske endda krigen, hvis en rivaliserende gruppe på et tidspunkt prøver at komme ind i kommunen.”

Rockerne i Vordingborg kommune, der tilhører gruppen Bandidos, bor midt i Vordingborg i et hus meget tæt på Algade, der er den centrale gade i Vordingborg. Herfra har de nem og hurtig adgang til hele byen – og kommunen.

Hvilke aktiviteter laver rockerne?
“Udover salg af hash, ecstasy og kokain sættes rockerne i Vordingborg kommune også i forbindelse med opkrævning af såkaldte beskyttelsespenge fra dem, som ikke køber deres “fornødenheder” hos netop samme rockere. Derudover skaber rockerne utryghed og angst, især hos de unge mennesker som går i byen, og som møder dem i nattelivet, hvor rockerne er meget synlige,” siger Lise Lotte Møller og fortsætter:

“Det drejer sig for rockerne om at skaffe penge – og om at rekruttere nye medlemmer. Derfor var det også en stor sag, da det viste sig, at en af de frivillige i en karateklub var et Bandidos-medlem. For det er ikke den slags mennesker, som vi ønsker som forbilleder for de unge her i kommunen.”

Hvad vil du gøre for at få rockerne ud af kommunen, hvis du bliver valgt?
“Udover at streses rockerne og få dem til at flytte (ihvertfald ud af byen), tror jeg, at det er vigtigt at satse på uddannelse og oplysning, så de unge ser, at der findes et andet liv end et med hash og angst for rockerne. Derudover har vi allerede nu i kommunen et meget velfungerende SSP-samarbejde. Så det, som jeg kan bidrage med, er at støtte en fortsat linie indenfor det, som allerede gøres – samt prøve at gøre endnu mere. For det er vigtigt, at vi ikke giver op overfor rockerne, men står fast på at vi vil have en fredelig kommune,” slutter Lise Lotte Møller.

Borgermødet om rockerne i Vordingborg finder sted hos 3F, Vingevej 11 kl. 19-20

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk 

2 tanker om "Lise Lotte Møller: Rockerne skal ud af Vordingborg"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *