Skal hashen frigives i Vordingborg kommune?

Danmarksbloggen følger som bekendt op til kommunalvalget 19. november socialdemokraternes formand i Vordingborg Lise Lotte Møller, der er nr. 8 på Socialdemokratiets opstillingsliste i Vordingborg Kommune.

Dagens hotte emne er en mulig fremtid for Vordingborg kommune som forsøgskommune med at uddele gratis hash fra cafeer og apoteker. Det er Liberal Alliances borgmesterkandidat Thorsten Møller Gregersen, der har stillet foreslaget, som man bl.a. kan læse det i Sjællandske.

Men hvad siger Lise Lotte Møller til ideen?

“Jeg synes, at forslaget er himmelråbende åndssvagt. Det lyder for mig som om, at Liberal Alliance prøver at trække en kanin op af hatten for at få stemmer. Men jeg tror ikke, at det vil lykkes. Jeg er folkeskole-lærer – og nok kan mine elever ikke stemme endnu, men de synes også forslaget er latterligt. Så nej, Liberal Alliance vil ikke trække ret mange stemmer hjem med dette stunt. Men de kommer i medierne på det, og det er tit nok for dem.”

Lise Lotte Møller mener også, at fri hash i Vordingborg kommune vil betyde, at udviklingen i kommunen går den gale vej, både befolkningsmæssigt og erhvervsmæssigt.

“Og det vil ihvertfald ikke løse det problem, som vi har med rockere, der bor midt i Vordingborg by, og som vi gerne vil have ud. For er det ikke hashen, så finder de bare noget andet at tjene deres penge på,” mener hun og fortæller, at der på mandag er et stort møde i Vordingborg om netop rockerne, hvor også justitsminister Morten Bødskov deltager.

“Nej, alt det med fri hash er bare Liberal Alliances sædvanlige snak om individets frihed. Og nok er det godt med frihed. Men i virkelighedens verden taler vi ikke kun om ham, der ryger en joint et par gange om året og ellers passer sin uddannelse og sit arbejde. Vi taler om dem, der vokser op i familier med misbrugsproblemer, og for hvem det drejer sig om, hvordan vi kan hjælpe dem til at tro på, at der er et andet liv end det, som de er vokset op i. Og her vil fri hash kun skade,” siger Lise Lotte Møller og slår fast:

“Det drejer sig om ansvar og fællesskab for hinanden, og ikke om at enhver bare skal klare sig selv.”

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

3 tanker om "Skal hashen frigives i Vordingborg kommune?"

  1. Om hashen skal frigives i Vordingborg, skal borgerne i Vordingborg bestemme. Jeg tror dog at det er en dårlig ide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *