Verdens største containerskib på besøg i København

Verdens største containerskib er i disse dage på besøg i København og ligger ved Langelinie: Triple E-skibet Majestic Maersk – og det er noget af en majestæt, noget af en kæmpe, kan Danmarksbloggen fortælle efter gårsdagens besøg på denne havets gigant, som åbner for offentligheden på onsdag.

For nok er der tankskibe, som er større – men Majestic Maersk er verdens største containerskib med plads til cirka 18.000 containere. Skibet er da også over 70 meter højt, næsten 60 meter bredt og 400 meter langt. Se mere her: http://www.business.dk/transport/saa-maegtig-er-majestic-maersk

Fremover skal det enorme containerskib gå i fast rutefart mellem Gdansk i Polen og Fjernøsten – med stop i Aarhus. Så kan man ikke komme til Langelinie, kan man – om ikke komme ombord – så ihvertfald se det enorme skib i Aarhus nogle gange om året.

Når man står ved siden af containerskibet – eller er ombord på det, bliver det endnu tydeligere, hvor enormt det er – og som menneske bliver man ret imponeret over, at vi i lille Danmark har en virksomhed så stor og international, at den kan stå bag sådanne skibe. Det er verdensformat og bryder alle grænser for jantelov og hvad-udad-tabes-skal-indad-vindes-mentaliteten.

For A.P.-Møller-koncernen har andedammen også altid været skiftet ud med verdenshavene. Og de værdier omkring rettidig omhu, forpligtelsen til at “hvis-det-er-værd-at-gøre-er-det-værd-at-gøre-ordentligt” og alle de andre udsagn, der vidner om en høj arbejdsmoral, er værdier, som vi godt kunne bruge mere af i det danske samfund – og i forhold til hinanden.

Dette at det er godt at være dygtig, godt at gå efter guldet og sejrens palmer, godt at lykkes og få økonomisk succes er ikke fy-ord, men det, som det danske samfund skal leve på og af. Og kan det så kombineres med bevidstheden om vores fælles ansvar overfor hinanden og især overfor de svage i samfundet, så er vi virkelig ved at være dér.

Så kunne det danske samfund blive en super-container af Triple E-størrelse både målt i økonomisk succes og i menneskelighed. For de to ting er ikke hinandens modsætninger, men hinandens forudsætninger i et godt samfund.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

2 thoughts on “Verdens største containerskib på besøg i København

  1. Ja, det ser flot ud på billedet. Jeg har ikke set det i virkeligheden og kommer nok heller ikke til det. Og ja, det er flot med en virksomhed som A.P. Møller og alt det der, men det er også en virksomhed, der har snydt den danske stat for meget og mere end den måske har givet, selvom den har givet meget både med job, handel og alle de andre ting. Jeg synes det er ret komplekst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *