Advent og julepynt: Minnie Mouse i jule-outfit

Den kommende jul bliver en af de mærkeligste nogensinde. Måske dén mærkeligste. Den første – og forhåbentlig også den sidste – Corona-jul. En jul hvor vi fokuserer endnu mere end normalt ved juletid på det hjemlige og på håbet.

Undertegnede har derfor bestemt sig til at blive personlig og i de fire adventssøndage vise fire stykker julepynt, som har hver sin historie og betydning for mig.

Vi fortsætter med en julepynt, som har været på juletræet hos undertegnede i snart 15 år: Minnie Mouse i jule-outfit.

I virkeligheden er det min datters julepynt, så den fine Minnie Mouse hænger kun på juletræet, så længe datteren bor hjemme.

For det er nemlig min datter, som fik jule-Minnie-figuren en hedevarm sommerdag i Disneyland i Californien for snart 15 år siden. Ikke af os eller fordi hun selv havde ønsket figuren. Men fordi en vildtfremmed amerikansk dame, der ligesom os var kunde i souvenir-shoppen, synes, at den lille, danske pige i den lyseblå Alice-i-Eventyrland-kjole og de røde sandaler var så sød og så fin, at hun skulle have Minnie Mouse.

Vi blev alle sammen vældig overraskede – og vældig glade, og sagde selvfølgelig stort tak. Datteren, som var fem år gammel, på dansk. Men datterens smil var så bredt og hendes øjne så strålende, at den amerikanske dame sagtens kunne forstå det.

Og siden har Minnie Mouse hængt på juletræet og mindet os om glæden ved at give – og at man aldrig ved, hvornår man får en stor gave.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *