Digital postkasse – er du klar?

Om godt og vel 1½ år skal alle borgere i Danmark have en digital postkasse, altså en email-konto, som skal tjekkes tit og gerne dagligt, da det bliver til denne email-konto, at al post fra det offentlige bliver sendt.

Det er nemt nok for de fleste af os, men ikke for alle. For hvad med de ældre? De hjemløse? Og så alle dem, der i øvrigt er uden it-kundskaber og computere?

Alle disse mennesker vil pr. d. 1. januar 2015 blive hægtet endnu mere af samfundet end de er det i forvejen – medmindre altså, at de har anskaffet sig en computer og lært at bruge et mail-system. Noget, der både økonomisk og læringsmæssigt kan være særdelses svært for mange af de berørte.

Begrundelsen for de digitale postkasser er, at det offentlige sparer penge. Men ingen kender regnestykket, som man kan se det af nedenstående artikel:

http://epn.dk/teknologi2/ECE5503776/regnestykket-bag-tvungen-postkasse-kendes-ikke/

For nok sparer stat og kommune penge, men Post Danmark, der er delvist statsejet, vil miste både arbejdspladser og indtjening.

Gevinsten ved de digitale postkasser kan derfor være svær at få øje på, også for it-kyndige.

Tabet for de ikke-it-kyndige er derimod meget let at se. Mange af dem vil ikke være istand til at få fat på deres post fra det offentlige, og de vil dermed risikere at gå glip af både ydelser og anden hjælp, som de ifølge loven har krav på.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

2 thoughts on “Digital postkasse – er du klar?

  1. Jeg vidste ikke, at der var noget der hed digital postkasse, og jeg synes ellers at jeg følger godt med

  2. Ja, der vil være mange, der bliver hægtet af.

    Også er der også økonomien i det. Det koster immervæk en internetopkobling og pc, at få fat i sin digitale postkasse hjemmefra. Så vil nogle sige, at det er gratis på biblioteket. Korrekt, men der er en del borgere, der bor langt væk fra det offentlige bibliotek, og de skal muligvis langt med en bus for at nå biblioteket, og her er der igen en udgift forbundet med noget så simpelt, som at kunne modtage post fra det offentlige. Det er ikke rimeligt.

    Der bør være borgere, der kan få lov til at få leveret post fra det offentlige på den gammeldaws facon i papirform.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *