Anmeldelse: “Svantes lykkelige dag – Søren Graversens Orkester feat. Lise Baastrup & Anders W. Berthelsen”

Når man siger Svantes viser, siger de fleste Benny Andersen og Povl Dissing. Men nu kan man også sige Søren Graversens Orkester, Lise Baastrup & Anders W. Berthelsen.

For d´herrer og den dame har nemlig på baggrund af den anmelderroste opsætning af ”Svantes lykkelige dag” på Nørrebro Teater været i studiet for at indspille tre sange fra forestillingen, som nu i anledning af 45-året for originaludgivelsen – er udkommet på iTunes og Amazon som et mini-album under titlen: “Svantes lykkelige dag – Søren Graversens Orkester feat. Lise Baastrup & Anders W. Berthelsen”.

De tre sange er:

1. Svantes sorte vise, som fremføres med netop den eksistentielle tristhed, som hører sig til teksten. Et meget indfølt, dæmpet og alligevel insisterende nummer, hvor man mærker livets grundlæggende smerte.

2. Svantes svanesang, som i teksten er tæt på at blive faretruende banal med sin indsigt om kærlighed og sange, når livet er ved at være forbi. Men alligevel rammer den netop den snor, som vi alle sammen har indeni af længsel efter mening og dybde. Dens melodiske og nærmest cirkus-agtige toner løfter også visen og gør den enkel og smuk.

3. Svantes lykkelige dag, som her synges af en lys kvindestemme (Lise Baastrup), hvilket er genialt. For på den måde får den ikoniske vise – som vist ikke behøver nogen yderligere præsentation – nyt liv.

For alle tre viser gælder også, at det musikalske er helt i top, både arrangementerne og udførelsen. Søren Graversen ved, hvad han gør. De tre viser er simpelthen til enhver playliste … for livet er stadig ikke det værste man har.

Danmarksbloggen giver fem varme kaffekopper for en både vokalt og musikalsk set meget flot måde at bære en vigtig del af den danske sangskat videre på.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.