Påsken er aflyst – Jesus grav er fundet

Ja, det er jo aldrig sjovt at have taget fejl – og gad vide, hvad landets præster skal prædike om fra landets prædikestole senere i dag, hvor de ellers traditionelt taler om Jesus genopstandelse her påskedag.

Men nu forlyder det fra Jerusalem, at man i forbindelse med nye israelske bosættelser har fundet Jesus grav.

For i den nyligt opdagede grav lidt udenfor Jerusalem ligger en mand i 30´erne, der ikke alene er blevet korsfæstet, men også på sine ribben har spor, der kan tyde på, at han fik en spids genstand stukket ind i siden. Og iflg. evangelierne fik Jesus netop stukket et spyd ind, mens han hang på på korset. Effekter som en tornekrone og et skilt, hvorpå der står ”Jødernes Konge” lå også i graven.

Så det må formodes at være Jesus jordiske rester, som er fundet, hvilket naturligvis er et stort problem for kristne kirker over hele verden, også folkekirken: For hvis ikke Jesus genopstod fra de døde, hvad så?

Kan kristendommen overhovedet eksistere uden genopstandelsen? Skal vi til at være jøder? Asa-troende? Tiden vil vise det – måske også senere i dag, påskedag d. 1. april.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

2 tanker om "Påsken er aflyst – Jesus grav er fundet"

  1. Hector_St_Clare says: “That being said, if you think the Trinity is incompatible with monotheism, and if the argument from church authority carries no weight with you, isn’t it more reasonable to reject monotheism than to reject the divinity of Jesus? The only real reason to believe in monotheism is that some authority says so (it certainly doesn’t seem like a convicning picture of the world on the basis of pure reason) That must be one of the most twisted arguments about monotheism. No. The only real reason to believe in the “divinity of Jesus is that some authority says so which by definition is, Hearsay. True monotheist belief, that there is no God, but God, does not require any confirmation from an authority it only requires logical self-thought.

  2. Er ikke så belæst, men som kristen kan jeg ikke se noget problem. Jesus er opstanden men kroppen bliver på jorden.
    Spørgsmål:var det ikke kotume at stikke de korsfæstede for at konstaterer at de erdøde, så kan pilles ned. Og en ny sættes op?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *