Danmarksbloggen efterlyser: Nutidige symboler på den lyse og glade danskhed

Mørke skyer trækker ind over Danmark … som så ofte før i de sidste 15-20 år.
Det er næsten ikke til at holde ud … men vi må ikke miste hverken modet eller håbet.

For der er lys derude, der er små spirer i den danske muld – det er Danmarksbloggen sikker på.

Men hvor og hvem og hvad?

Danmarksbloggen efterlyser derfor nutidige symboler på den lyse og glade danskhed, der rummer og tolererer og elsker frisind. For vi har brug for dem mere end nogensinde i denne mørke tid, hvad enten de er personer, organisationer eller noget tredje.

Danmarksbloggen selv kan komme i tanke om Kim Larsen og hans fænomenale sange, der mere end nogen andre sange har defineret den lyse danskhed i de fire-fem årtier, hvor de har været soundtracket til danskernes liv og hverdag. Samt selvfølgelig Niels Hausgaard, der med sit nordjyske lune så fint får fortalt så meget om danskerne og vores måde at være på.

Men hvem og hvad tænker du på? Skriv endelig her i kommentar-feltet. TAKKER.

Danmarksbloggen vil så i april køre en artikel-serie om nutidige symboler på den lyse og glade danskhed, som er så berigende for samfundet – og for os allesammen.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

7 tanker om "Danmarksbloggen efterlyser: Nutidige symboler på den lyse og glade danskhed"

  1. Det lader til at de bedste – eller i hvert fald de fleste/mest iørefaldende – eksempler på opløftende og lyssindet danskhed pt. skal hentes blandt vore udøvende kunstnere… For mig har pop-prinsen BASIMs nylige svar på intimiderende og formørkede spørgsmål vedrørende hans deltagelse og sejr i det DANSKE melodi-grandprix været det mest inspirerende og stilsikre bud på utæmmeligt lyssind længe hørt. Hvor er jeg GLAD for at Basim orker at være dansker!!!

  2. Jeg tænker med det samme på alle de mange danskere, der er med til at samle penge ind til Røde Kors, Dansk flygntingehjælp, Folkekirkens nødhjæp og alle de andre velgørende institutioner. Mennesker som for manges vedkommende flere gange om året bruger deres søndag på at hjælpe andre uden at få andet end ømme fødder og et glas saftevand

  3. Klassiske symboler er Den Lille Havfrue og Tivoli, men ingen af dem taler om den lyse og glade danskhed. Det gør grundtvigianismen tilgengæld, men den er blevet glemt af det meste af befolkningen og trænger til at blive genoplivet. Der er brug for en ny Grundtvig.

  4. Jeg ved, hvad der IKKE er: Dansk Folkeparti og deres formørkede holdninger, deres insisteren på at bruge Dannebrog og de danske sange nærmest som politiske gidsler. Men vores flag og vores sange er vores allesammen, uanset hudfarve, religion osv.

  5. Fristaden, Christiania, Staden. Altså ikke den hash-handel der er styret af rockere og bander, men det andet: butikker, huse, kunst, musik, kultur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *