Tivolis ledelse kører Tivoli helt i sænk

Med dagens fyring af Tivoligardens leder har Tivolis ledelse taget endnu et skridt henimod den totale ødelæggelse af vores nationale klenodie

Nedturen startede for nogle år siden med nedlæggelsen af Valmue-teatret, det lille Teater, der spillede H. C. Andersen-eventyr for børn tre gange dagligt, og som for både store og små var en oplevelse, hvor eventyrene tro mod både indhold og nutid foldede sig ud som en sart blomst af fantasi, humor og substans.

Så fulgte slagtningen af Big Bandet og Promenade-orkestret. Sidstnævnte var en dobbelt tragedie, da det både ramte de daglige koncerter samt den levende musik fra Pantomime-teatret, når Harlekin, Columbine og Pjerrot er på scenen.

Og nu er det så Tivoli-gardens tur … De mister et mangeårigt fyrtårn, der fyres to år før hans pensionering.

Det er Danmarksbloggen ubegribeligt at forstå, hvad det er, at Tivolis ledelse vil med det her. For det giver ikke flere penge på bundlinien. Snarere tværtimod.

Tivolis ledelse er derimod godt i gang med at køre Tivoli helt i sænk med den systematiske ødelæggelse af Tivolis egenart, kultur og ånd.

Danmarksbloggen håber på et oprør imod ødelæggelsen af Tivoli, som i sin rigtige form er et vigtigt stykke kultur for hele Danmark, et nationalt klenodie på niveau med Den Lille Havfrue.

Skrevet af: Dorte J. Thorsen, indehaver af og redaktør på Danmarksbloggen.dk

8 thoughts on “Tivolis ledelse kører Tivoli helt i sænk

 1. Ja, der røg vist den sidste rest af poesi og eventyrlighed… Nu er der plastic-græskar (“Halloween”) og plasticsne (“Julemarked”) tilbage – og en distinkt forstemthed, når man forlader etablissementet efter at være blevet flået til sidste halvkrone!
  Er bange for at “oprøret” herfra består i at vi simpelthen ikke orker at gå i Tivoli mere…

 2. Ja, boycot af Tivoli, så kan de lære det. Ville være fedt hvis man kunne få musikerne til ikke at ville spille til fredagsrock

 3. Ja ,det er sørgeligt at ledelsen ikke selv kan se det. Jeg er kommet i Tivoli gennem mange år Primært FOR AT OPLEVE MUSIKKEN! Nu er det slut med det, så fremover har jeg ikke den store lyst til at sætte mine ben der! Det næste
  der sker er vel at statuen med H.C. Lumby bliver erstattet af en pølsevogn:-)
  med håb om en bedre fremtid for Tivoli.
  Søren

 4. Vel skrevet Dorte!
  Det er under alle omstændigheder en mega ledelsesmæssig brøler at fjerne en leder af den type organisation, uden først at have indkørt en velfungerende arvtager.
  Det kan kun gå temmeligt galt. Rystende dårlig ledelse.
  Tilmed er dagens Ritzaus PM fra Tivoli misledende omkring piger – Det var ikke et emne i striden. Sven Heidelberg har gennem årene forestået mange fornyelser og omlægninger, og ville også kunne honorere den opgave.
  Der er en skjult dagsorden vi ikke har fået på bordet, men den afsløres da sikkert når vi ser den nye ledelse.

 5. Undskyld mig, men jeg har virkelig svær ved at se at Tivoli ødelægger noget. De har musik HVER dag! Ja det er ikke de sammen to band der sidder og tramper igenmen foran gamle fru. Hansen, men man har valgt at bruge pengende på flere forskellige typer musik så der er noget for en hver! Sidste år havde Tivoli 50 gratis koncerter i koncertsalen + fredagsrock og + alle dem på alle de andre hver dage! I år kommer der 63 gratis koncerter + alle dem i haven bla. Big bandet om lørdagen. Sys det er fedt at jeg kan komme i Tivoli og høre/lære om forskellige musiktyper som jeg ellers ikke ville ha gjort fordi jeg skulle betale for det!

 6. Jeg skal ikke sige, hvornår derouten startede, men i september 2012, da Tivoli offentliggjorde sin sponsoraftale med Kopenhagen Fur, var vi mange, som spåede Tivoli en lang og pinefuld død, hvis man ikke omgående indførte etiske retningslinjer, som er et “must” for en moderne virksomhed. Selvom Kopenhagen Fur nu, som vi forudsagde, viser sig at have løjet og være infiltrereret i lyssky arrangementer, så fastholder Tivoli stadig på sin hjemmeside, at “Vi har fuld tillid til – og har fået dokumentation for, bl.a. gennem Fødevareministeriet, at Kopenhagen Fur, som verdens største pelsauktionshus, arbejder tæt med sine ejere på farmene, arbejder inden for lovens rammer og forholder sig ansvarligt til de etiske spørgsmål, som løbende opstår i forbindelse med auktionshusets virksomhed. Hvis vi var af en anden overbevisning, ville vi ikke have indgået aftalen.”
  Tivoli er en virksomhed, der påstår at være et kvalitetsbrand, men ledes som en discountbutik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.